Szemüveg, motoros fűrész, traktor: fura módszerek repítik az új csodacsatárt





Erling Haaland még szemüveget is azért visel, hogy jobban menjen neki a játék. Az eredmények őt igazolják.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.09.29.
borussia dortmund erling haaland szemüveg

Nem csak a teljesítménye átlagon felüli: a 20 évesen a világ legjobb csatárai közé berobbant Erling Haaland szokatlan utakon jár, hogy kihozza magából a maximumot.

Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik korábbi salzburgi csapat- és szobatársa a gólerősségén túl mással is kiemelkedik a tucatfutballisták közül.

Nyáron szántott és fát vágott

Az egyetlen év alatt a világ egyik legjobb csatárává lett norvég fiú nyáron például egzotikus nyaralás helyett otthon, a családjával töltötte a vakációt.

A pihenés mellett vidéki melóval – a norvég szántóföldön traktort vezetve, fát vágva – töltődött fel.

Most pedig elárulta: a tudatos edzésmunka, a helyes étkezés és a profik további bevált módszerei mellett furcsának tűnő eszközöket is bevet.

Odafigyel az alvására is

Az izmok regenerációját segítő gyakori jeges fürdő még talán betudható a skandináv származásának. De megannyi más apró fogás mellett annak is tulajdonítja a szárnyalását, hogy esténként szemüveget visel.

Szórja a gólokat

Erling Haaland az előző szezonban kezdte ontani a gólokat a Red Bull Salzburgban. Az sem törte meg a lendületét, hogy télen a német Bundesliga egyik élcsapatához igazolt. Sőt, a Borussia Dortmundban még inkább megtáltosodott. A 2019/20-as idényt káprázatos mérleggel – összesen 40 osztrák és német tétmeccsen szerzett 44 góllal – zárta. Idén pedig ott folytatta, ahol abbahagyta: a Mönchengladbach elleni nyitómeccsen duplával kezdte a topbajnokságot. A norvég válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozóit pedig két mérkőzésen három góllal zárta.

„Ez az egyik kulcsa annak, hogy még pár százaléknyi teljesítményt kipréseljek magamból. Leginkább esténként viselem a speciális szemüveget, ami kiszűri az elektronikai eszközök sugározta kék fényt”

– mondta a Ruhr Nachrichten című helyi lapnak Haaland, akit így a telefonja nyomogatása közben, vagy a laptop képernyője előtt sem érnek káros hatások.

Messze még a legjobbja

„Ez segít abban, hogy utána mélyebben és jobban aludjak. Szerintem az ilyen apró részleteken múlik, hogy napról napra javuljak. Reményeim szerint a legjobb Erling Haalandot még csak a jövőben láthatják majd”

– bizakodott a norvég gólzsák.

A sikerei ellenére még számos területen fejlődne. Mint mondta, nap mint nap az hajtja, hogy még a jelenleginél is sokkal jobb futballistává váljon.

„Tavaly is ötven gól fölé kellett volna jutnom. A befejezéseimnek még jobbnak kell lenniük, még pontosabbnak, még kíméletlenebbnek. A csapattársaimmal való összjátékban is van még mit javítanom”

– sorolta az előtte álló feladatokat a Dortmund sztárja.

 

Így alakult a becsült Transfermarkt-értéke:

2018. szeptember (Molde): 2 millió euró (727 millió forint) 2019. január (Molde): 5 millió euró (1,8 milliárd forint) 2019. szeptember (Salzburg): 12 millió euró (4,4 milliárd forint) 2019. november (Salzburg): 30 millió euró (11 milliárd forint) 2019. december (Salzburg): 45 millió euró (16,4 milliárd forint) 2020. február (Dortmund): 60 millió euró (21,8 milliárd forint) 2020. szeptember (Dortmund): 80 millió euró (29,1 milliárd forint)

 





Ezeket olvastad már?
Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás