Magyarok az Európa-ligában, sikerre számít a kispesti legenda





A MOL Fehérvár FC a máltai Hibernians otthonában lép fel, míg a Honvéd a svéd Malmöt fogadja a labdarúgó Európa-ligában.



Megosztás
Szerző: Szabó Tamás
Létrehozva: 2020.09.17.
selejtező

A Honvéd ma este Svédország jelenlegi legjobb csapatát, a bajnoki éllovas Malmőt fogadja a Hidegkuti stadionban az Európa-liga selejtezőjében. A skandináv alakulattal szemben a kispestiek nincsenek nagy formában, két vereség mellett mindössze egyszer nyertek az NB I-ben. Ennek ellenére a Honvéd egykori csapatkapitánya, Nagy Antal nem írja le a csapatot, a Metropolnak úgy nyilatkozott, egy meccsen bármi megtörténhet.

Ugrai Roland (Forrás: Nemzeti Sport)

- Kettős érzés van bennem, mert sajnos a Honvéd védelme egyelőre gólerősebb, mint a csatársora, hiszen a hátsó alakzat az eddigi három bajnoki meccsen hét gólt kapott. Ha a Malmönek is ennyi helyzetet ajándékozunk, akkor a svédek minden bizonnyal továbbjutnak. Ez azt jelenti, hogy nem állunk jól. A szívem viszont azt diktálja, hogy itthon vagyunk, nálunk a fű is másképp nő, és lelkesen fog játszani a csapat. Miért ne nyerhetnénk? A Malmö nem félelmetes, nem egy Bayern München, a Honvédnak bátran kell támadnia, mert egyetlen meccsen bármi megtörténhet.

A MOL Fehérvár FC a máltai Hibernians vendégeként lép pályára. Az 1986-os mexikói világbajnokságon szerepelt magyar válogatott csapatkapitánya, Nagy Antal szerint a Vidi esélyesebb.

- A Vidi okozott pár meglepetést az elmúlt években, gondoljunk csak az Európa-liga csoportkörére, amikor 2019 őszén döntetlenre volt képes a Chelsea ellen Budapesten. A fehérvári gárda sokszor helyzet nélkül is képes gólt szerezni, ráadásul Máltán esélyesebbnek tűnik. Tudnak ezek a srácok futballozni, csak ideje lenne végre megmutatni. Remélem, ezúttal a Honvéd és a Vidi is kitesz magáért!

Nagy Antal (Fotó: Bánkúti Sándor)

Nagy Antal volt az Ajax réme

A Honvéd az 1978/79-es idényben érte el a legjobb eredményét az Európa-liga elődjében, az UEFA Kupában. A kispesti alakulat akkor a negyeddöntőig jutott, és Nagy Antal kulcsfigurája volt a sikereknek. A korszak holland sztárcsapatának, az Ajaxnak például két gólt vágott a nyolcaddöntőben, vagyis parádés játékkal járult hozzá a továbbjutáshoz.





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás