RETRO RÁDIÓ

Érik a siker? Újra kanadai kapitány a hokisoknál

Nem vált be a finn újítás, ezért visszatért a jól bevált kanadai recepthez a magyar jégkorong.Megosztás
Szerző: SK
2020.09.21. 14:34
magyar válogatott kanada kapitány jégkorong

Sean Simpson személyében ismét tengerentúli szövetségi kapitánya lesz a férfi válogatottnak, amely korábban az új főnök honfitársaival, Pat Cortinával és Rich Chernomazzal érte el a legnagyobb sikereit.

Az utóbbi 16 év során ötször bízták tengerentúli szakemberre a magyar férfi hoki-válogatottat, amely ebben az időszakban kétszer megnyerte adivízió 1-es világbajnokságot és feljutott az A-csoportba. Pat Cortina 2008-ban, Rich Chernomaz pedig 2015-ben vitte sikerre az együttest, vagyis jól működött a kapcsolat a játékosok és a kanadai trénerek között.

Nem vált be a finn vonal

Aztán 2017 nyarán megszakadt az észak-amerikai sorozat, és a magyar szövetség a finn, Jarmo Tolvanenre bízta a válogatottat. Vele a 2018-as budapesti világbajnokságon drámai körülmények között buktuk el a feljutást, tavaly pedig a kapitány egészségi okok miatt nem vett részt a vb-n. Idén áprilisban a szövetség nem hosszabbította meg Tolvanen szerződését, és a napokban visszatért a tengerentúli vonalra, hiszen Sean Simpson személyében ismét kanadai trénerre bízta a nemzeti csapatot.

Sikeres szakember érkezett

A 60 éves szakember nem akárki a szakmában, trénerként 2008-ban megnyerte a kanadaiakkal a Spengler Kupát, öt évvel később pedig a svájci hoki legnagyobb eredményét produkálta, miután második lett a válogatottal a vb-n.

„Klub- és válogatott szinten is sikereket ért el, ez döntött mellette” – mondta az új kapitányról Vas Márton, a szövetség általános igazgatója. - „Szimpatikus, nagy tudású, jól felkészült szakemberről van szó, akitől azt várjuk, hogy építsen fel újra egy harcias, nyerni akaró, magyar virtusú csapatot.”

Sean Simpson szeptember végén érkezik Magyarországra. Az első hetekben járja a meccseket, ismerkedik a csapatokkal, a játékosokkal, és remélhetőleg a novemberre tervezett budapesti tornán bemutatkozhat a válogatott kispadján is.

Ezeket olvastad már?
Egy szál semmiben pucsítva lovagol a hullámok között a szexi modell

Egy szál semmiben pucsítva lovagol a hullámok között a szexi modell

Pontokat bukott a Fradi, óriási Vasas-bravúr a Groupama Arénában

Pontokat bukott a Fradi, óriási Vasas-bravúr a Groupama Arénában

Kiesési rangadó az NB I-ben, várja az új tulajdonost az Újpest bajnoka

Kiesési rangadó az NB I-ben, várja az új tulajdonost az Újpest bajnoka

Lekapta a felsőt, a tengerparton pucérkodik Anna

Lekapta a felsőt, a tengerparton pucérkodik Anna

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás