„Kiállításunk a Hagyományok Háza utóbbi éveiben végzett csipkekészítő, nemezkészítő, népi bőrműves, kosárfonó, szőnyegszövő és gyékény-szalma-csuhé tárgykészítő hallgatóinak kézműves remekeit mutatja be. Egyaránt található első és másodéves hallgató év közben elkészült alkotása, illetve a vizsgaremekek. Teret biztosítunk az akkreditált képzések résztvevőinek is a bemutatkozásra.

Fotó: Facebook

Az eddigi legnagyobb tárlaton a számos magas technikai megvalósítással elkészített tárgy mellett megtekinthetőek a rövidebb tanfolyamokon készült munkák is, amelyeken keresztül betekintést nyerhetünk az alkotási folyamat különleges világába, a kezdetektől a kifogástalan minőségű alkotásig. Kiállításunkon régi hagyományainkra épülő, mai tárgykultúránkba illeszkedő használati tárgyakkal, viseletdarabokkal, játékokkal és más érdekes alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Szakmai képzésünk országosan is kiemelkedő a hagyományos kézműves szakmák oktatása tekintetében. Hallgatóink sikereinek elismeréseképpen többen rendelkeznek Népi Iparművész vagy Népművészet Ifjú Mestere címmel, illetve Gránátalma díjjal.”

A kiállítás március 16–19. között látogatható.
Belépőjegy: 600 Ft, kedvezményes jegy (diák és nyugdíjas): 300 Ft, díjmentes: 6 év alatt és 70 év felett.
További részletek itt.