Utazás a képzelet űrhajóján – Több mint előadás!





Kiss László Széchenyi-díjas, Prima Primissima díjas csillagász előadás-sorozata. Interaktív, intellektuális, szórakoztató!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.
csillagász Naprendszer marczibányi tér

Újabb tudománykommunikációs kísérlet, újszerű, játékos, magával ragadó, gondolkodásra sarkalló tudománykommunikációs aktivitás.

 

Bolygók a Naprendszerben

Az előadás-sorozat a csillagászati kutatás új horizontjaiba és kulisszatitkaiba nyújt bepillantást, és személyes beszélgetésre kínál lehetőséget a csillagásszal a tudományterület jelenéről és jövőjéről. A sorozat célja a legújabb felfedezések és új felismerések bemutatása a nagyközönség számára is érthető és szórakoztató formában. Az utazás során kalauzunk Kiss László Széchenyi-díjas csillagász, az Élő csillagászat című online műsorfolyam házigazdája, aki erre a különleges hat alkalomra személyesen várja a kozmosz titkai iránt érdeklődőket. Az előadásokról nem készül videofelvétel – legyen ez unikális és megismételhetetlen élmény minden résztvevőnek!

A hatrészes előadás-sorozat tematikáját tekintve felöleli teljes Naprendszerünket, más csillagok körüli bolygókat és a földön kívüli élet lehetőségeit. A bolygórendszerektől tovább haladva megismerhetjük az extrém csillagok világát, a Tejút szerkezetét, majd a tudós képzeletbeli űrhajóján a táguló világegyetem galaxishalmazainak útvesztőjében kalandozhatunk el. Egy előadás-sorozatban tehát megtudhatunk szinte mindent az univerzumról, az előadás végén pedig egy mobilapplikáción keresztüli kvíz garantálja, hogy a vendégek választ kapjanak a kérdéseikre is!

Időpont: február 15. 18.00
Belépő egy előadásra: 2500 forint
További időpontok és részletek itt olvashatók.
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A)





 





Ezeket olvastad már?
Az időhöz való viszonyunk hatása az egészségünkre - előadás

Az időhöz való viszonyunk hatása az egészségünkre - előadás

Diavetítés a Frankel Pagonyban

Diavetítés a Frankel Pagonyban

Marczi mesekert őrjárat - keresd a tavasz nyomát!

Marczi mesekert őrjárat - keresd a tavasz nyomát!

Fotóbörze a Ferencvárosi Művelődési Központban

Fotóbörze a Ferencvárosi Művelődési Központban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás