RETRO RÁDIÓ

Mesél az ég! – Karnyújtásra az univerzum

Az Utazó Planetárium előadása. 360 fokos körpanorámás planetáriumi vetítések, előadások kicsiknek és nagyoknak.Megosztás
Szerző: Metropol
2023.09.17. 00:40
Világegyetem planetárium A Naprenszer születés

Vetítések:
11 óra Az erdő állatai és a Világűr – ovisoknak, 25 perc
Az erő lakói furcsa zajt hallanak, lehet, hogy az egy rakéta? Nézzük meg a felettünk levő csillagokat, csillagképeket és bolygókat… és énekeljük el a gyerekslágert együtt!

MESÉL AZ ÉG! - KARNYÚJTÁSRA AZ UNIVERZUM
Fotó: Facebook

12 óra Utazás a bolygók csodálatos világába + A Naprenszer születése – kisiskolásoknak, családoknak, 35 perc
Műsorunkban betekintést nyújtunk a csillagkeletkezés / bolygókeletkezés világába.
Részletesen, látványos képi elemekkel tarkítva ismerjük meg a csillagok, bolygók keletkezését, bolygószomszédainkat, holdjaikat, valamint a Napot. Megvizsgáljuk a Naprendszerünk nagy bolygóit és ellátogatunk a törpebolygókhoz is. Leszállunk és utazunk a Mars felszínén, majd megtekintünk egy látványos napfogyatkozást és a Nap felszínét közelről. A műsor már tartalmazza a csillagászok legújabb felfedezéseit a törpebolygók területén is!

13 óra Elképesztő világegyetem – iskolásoknak, felnőtteknek, 24 perc
A világegyetem elképesztő érdekességei egy műsorban.
Milyen is a világűr? Megfagyunk benne? A csillagászok már régóta kutatják. Érdekességek a bolygókról, Naprendszerről, űrállomásról, csillagkeletkezésről.

14 óra Földtől az univerzum határáig – iskolásoknak, felnőtteknek, 31 perc
Lenyűgöző utazás térben és időben, ahol megismerhetjük az univerzumról alkotott tudományos elképzeléseket. Élvezze az utazást és ismerje meg a tudományos felfedezések útját az ókori görög csillagászok elméleteitől a mai legnagyobb teleszkópok által feltárt csodákig.

15 óra Elképesztő Világegyetem + A Naprendszer születése – iskolásoknak, felnőtteknek, 32 perc
A világegyetem elképesztő érdekességei egy műsorban.
Milyen is a világűr? Megfagyunk benne? A csillagászok már régóta kutatják. Érdekességek a bolygókról, Naprendszerről, űrállomásról, csillagkeletkezésről.

16 óra Az erdő állatai és a világűr – ovisoknak, 25 perc
Az erdő lakói furcsa zajt hallanak, lehet, hogy az egy rakéta? Nézzük meg a felettünk levő csillagokat, csillagképeket és bolygókat… és énekeljük el a gyerekslágert együtt!

17 óra Utazás a bolygók csodálatos világába + A Naprendszer születése – kisiskolásoknak, családoknak, 35 perc
Műsorunkban betekintést nyújtunk a csillagkeletkezés / bolygókeletkezés világába. Részletesen, látványos képi elemekkel tarkítva ismerjük meg a csillagok, bolygók keletkezését, bolygószomszédainkat, holdjaikat, valamint a Napot. Megvizsgáljuk a Naprendszerünk nagy bolygóit, és ellátogatunk a törpebolygókhoz is. Leszállunk és utazunk a Mars felszínén, majd megtekintünk egy látványos napfogyatkozást és a Nap felszínét közelről. A műsor már tartalmazza a csillagászok legújabb felfedezéseit a törpebolygók területén is!

18 óra COSMIX – Hogyan legyünk űrhajósok? és Irány a Mars! c. filmek - kisiskolások, nagyobbak részére, 26 perc
Hogyan készülnek fel az űrhajósok az utazásra? Mit esznek, hogyan élnek az űrhajósok? Milyen az élet az űrállomáson? 1000 pörgős tudnivaló az űrutazáshoz…
A Mars és a Mars-kutatásról szóló látványos, futurisztikus tudományos műsor. 2024-ben embert küldünk a Marsra, de hogyan?

A műsorban megnézhetjük a NASA terveit a Mars-kutatásról, és megnézzük az eddigi tudományos eredményeket, valós képeket a Mars bolygóról és felszínéről. Szondánkkal leszállunk a Marsra és kaladozunk a Mars felszínén a hegycsúcsokon és a mély árkokban.

Belépő: 2000 forint
Időpont: szeptember 17., 11.00

 

Ezeket olvastad már?
Semsei Imre: Az öregedés művészete

Semsei Imre: Az öregedés művészete

A féltékenység pszichológiája - egy szakember szemével

A féltékenység pszichológiája - egy szakember szemével

Jubileumi állatok világnapja a Noé Állatotthon Alapítványnál

Jubileumi állatok világnapja a Noé Állatotthon Alapítványnál

Integrált családi vasárnap segítőkutyákkal

Integrált családi vasárnap segítőkutyákkal

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás