Takarékossági világnap a Pénzmúzeumban!





Minden évben október utolsó munkanapján rendezik meg a Takarékossági világnapot, amelyet idén a Pénzmúzeumban is megünnepelnek, ráadásul a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.30.
pénzmúzeum takarékosság

Ennek alkalmából október 30-án 10 és 18 óra között előzetes regisztráció nélkül látogathatják meg az érdeklődők a múzeumot, valamint részt vehetnek a Pénzmúzeumi takarékbélyeg-gyűjtésen és a kézműves-foglalkozáson is!

Praktikus információk Fotó: Facebook

Pénzmúzeumi takarékbélyeg-gyűjtés, október 30. 10–18 óra

A Pénzmúzeumban október 30-a a Takarékossági világnap jegyében fog telni. Ezen a napon a Pénzmúzeumba a látogatókat takarékbélyeg-gyűjtésre hívják. Aki részt vesz a játékban, megtudhatja, hogyan lehet a tudást takarékbélyegre váltani.

Az iskolai takarékbélyeg-gyűjtés a múlt század 70–80-as éveiben nagy népszerűségnek örvendett, és fontos szemléletformáló volt az iskolás gyerekek körében. A mai 40–60 éves korosztály szinte minden tagja találkozott az iskolai takarékbélyegekkel. Annak idején az iskolaév során kellett heti rendszerességgel megvásárolni az 1, 2, 5, 10 és 20 forintos bélyegeket, és év végén beváltották az összegyűjtött összeget. Ezt a folyamatot egy napba sűrítjük, a múzeumi takarékbélyegeket nem lehet megvásárolni, hanem különböző, a takarékosság témakörébe tartozó kérdések megválaszolásával lehet megkapni. A kérdéseket a kiállításban „bélyegárusok” teszik fel a náluk érdeklődőknek.

Kézműves-foglalkozás, október 30., 10–16 óra

A takarékosságra nevelés jegyében a gyerekekkel perselyt készítenek a szervezők.

A Takarékossági világnap közel 100 éve a megtakarítások, illetve az öngondoskodás fontosságára hívja fel a figyelmet. A téma korunkban sem veszített aktualitásából, sőt a takarékosság életünk egyre több területére kiterjed.

Nyitvatartás: 10–18 óra

További részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Mi fán terem az erdőfürdő? Most elmondják!

Mi fán terem az erdőfürdő? Most elmondják!

Ilyen a szülővé válás – interaktív előadások

Ilyen a szülővé válás – interaktív előadások

Zöld Jövő Szabadegyetem Palántabörze, palánta-cserebere

Zöld Jövő Szabadegyetem Palántabörze, palánta-cserebere

Program a Születés Hete jegyében – séta a születés minőségéért

Program a Születés Hete jegyében – séta a születés minőségéért

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás