RETRO RÁDIÓ

Egy hét a csillagok alatt – csodáld meg profikkal az eget!

A Magyar Csillagászai Egyesület idén augusztusban újra vár mindenkit a csillagos ég alatt, hogy együtt fedezzék fel az éjszakai égbolt csodáit.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.05.
csillagok

„A csillagászat páratlanul szerencsés tudományterület: értő művelői ugyanis rendkívüli látványosságok sokaságán keresztül tudják közelebb hozni az űr világát az erre fogékonyak számára. Augusztus második teljes hetében különösen jó alkalom nyílik arra, hogy részesei legyünk ennek az élménynek, ugyanis nemcsak a Hold és az óriásbolygók, de szemet gyönyörködtető mélyég-objektumok és a Perseidák hullócsillagzápora is színesítik majd az éjszakai égboltot.

Fotó: Facebook

Ilyen remek időszakokban amatőrök és profik egyaránt távcsövet ragadnak, hogy saját maguk vizsgálhassák a csillagos égboltot vagy, amennyiben lehetséges, mások számára is megmutathassák azt. A számos kisebb-nagyobb rendezvény rendre sokakat mozgat meg a helyi csillagvizsgálókban. A tapasztalat ugyanakkor azt mutatja, hogy sokakhoz sajnos el sem jut ezen események híre, pedig igény lenne a csillagászati élményekre. Ebből az okból kifolyólag idén másodjára szervezzük meg az országos kampányt, amelynek címe, Egy hét a csillagok alatt”.

A kezdeményezés fő célja, hogy minél többen élhessék át a csillagászati megfigyelések élményét.

Időpont: augusztus 5–14.,

További részletek itt.

Ezeket olvastad már?
Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

A Föld napja a Ferenc téren

A Föld napja a Ferenc téren

Kockabarátok – LEGO-játszóház

Kockabarátok – LEGO-játszóház

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás