Kamaszok – így támogassuk őket a háborús hírek időszakában!





A fiatalok nem tudják megélni a kamaszkorukat, nem csattantak el az első csókok, nem tudtak bandázni, és ez bizony mára már komoly pszichés problémákat mutat. Hatalmas a félelem, a rettegés, amit a koronavírus és most a háborús hírek kapcsán élnek meg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.17.
kamasz

„A koronavírus időszakában tragikusan megnőtt a pszichiátriai betegek száma, ami nagy mértékben érinti a kamaszokat is, számtalan mentális betegség került elő a pánikfélelemtől, az függőségeken át egészen a mániákus tisztaságig, hogy csak néhányat említsünk. Máshol és másként keresik a boldogságot a fiatalok, van, aki az online térben, van, aki az alkoholban. Egy biztos, hogy a járvány miatti bizonytalanság, állandó változás sokak idegrendszerét megtépázta.

Fotó: Facebook

Erre az elmúlt napok háborús hírei, álhírei csak rátettek egy lapáttal. A kamaszok a közösségi médiából kapnak híreket, rémhíreket. Jó esetben kérdeznek az iskolában, otthon, de van, aki csak csendben retteg. Hogyan tudunk segíteni a kamaszoknak? Mivel tudjuk motiválni őket? Hogyan tudunk szót érteni és meghallani szótlan segélykiáltásukat?

Jocó bácsi a mindennapjait a kamaszok között éli, történelemtanár, de sokszor nem is az évszámok kerülnek terítékre, hanem olyan élethelyzetek, amikre a kamaszok választ várnak, felnőttek, tanár tanácsát. Miként látja a tanár, miben vesztes ez a Covid-generáció, és hogyan lehetne őket támogatni abban, hogy visszanyerjék az önbizalmukat? Mit lát a sport- és ifjúsági coach, hogy működnek most a közösségek, miben lát problémát és milyen módszerekkel lehet újra életet lehelni beléjük?

A tanár, a coach és a felelős szülő szemszögéből járjuk körbe a témát, megoldásokat, módszereket keresve a kamaszok támogatására, miközben mi magunk is visszatekintünk kicsit saját kamaszságunkra, hogy mindezek fényében tegyünk mérlegre a teendőinket, értékeinket.

Előadó: Balatoni József, alias Jocó bácsi, történelemtanár, influenszer, író

Vendég: Mérai Kata színésznő, coach,

Moderál: Tibenszky Moni Lisa, újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője

Az esemény szervezője a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete

Az esemény szakmai partnere: a Felelős Szülők Iskolája

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: március 17., 18 óra





Ezeket olvastad már?
Fülemülék éjszakája a Népligetben

Fülemülék éjszakája a Népligetben

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás