RETRO RÁDIÓ

Ez történt egy házaspárral a karantén idején, a járvány ihlette a drámaíró darabját

A Zichy Szín-Műhely előadásában láthatjuk Egressy Zoltán darabját ma este az eSzínház közvetítésében egy összezárt házaspárral, egy családi erőszak elől menekülő takarítónővel és sok humorral.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.03.13. 00:40
dráma eszínház karantén

Online rendezi meg egy vérbeli vígjáték ősbemutatóját szombat este a Zichy Szín-Műhely. Magyarország egyik legsikeresebb drámaírója, Egressy Zoltán karanténban írta Gordiusz című darabját, amit Léner András rendező vitt színpadra.

„A pandémia mindennapos kihívást jelent az emberi kapcsolatokra is, Egressy Zoltán új vígjátékában pedig egy kissé ellaposodott házasságban élő férj és feleség mindennapját, viszonyát szétziláló, újra összetákoló folyamat részesei lehetnek a nézők. Ezt a kapcsolati válságot és persze „annak gordiuszi megoldását” mutatja be a komédia, amelynek karaktereiben oly sokan magunkra ismerhetünk” – mondta Léner András rendező a Ripostnak.

Gubik Ági, László G. Attila, Fekete Linda, Papp Janó és Léner András az előadásra készül. Fotó: Zichy Szín-Műhely

A darab azt vizsgálja, milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra. Erősíti az összetartozást, vagy szétzilálja a szálakat? A helyszín egy egyszerű, hétköznapi lakásbelső, ahonnan a szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat, miközben saját, kibogozhatatlan kapcsolati hálóikban próbálnak boldogulni” – fogalmazott Egressy Zoltán, aki a darabot a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma-pályázatára készítette el.

A darabban Fekete Lindát, Gubik Ágit és László G. Attilát láthatják a nézők. Fotó: Zichy Szín-Műhely

„Karanténfeszültség; a férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát, a feleség totális felhatalmazást kér a járvány idejére, a takarítónő családon belüli erőszak elől menekül a lakásba. Az érzékek pedig a papírformának megfelelően újra és újra legyőzik a makacsul feltámadó szabadságvágyat.”

A darabot március 13-án 19 órakor a Hatszín Teátrum színpadán, az eSzínház közvetítésében mutatják be.

Ezeket olvastad már?
Újra itt a divathét! – rengeteg programmal

Újra itt a divathét! – rengeteg programmal

Madarászsuli – 7–14 éveseknek

Madarászsuli – 7–14 éveseknek

Úti beszámoló – 100 magyar kép – 100 energiahely

Úti beszámoló – 100 magyar kép – 100 energiahely

Fenntarthatóság és klímaváltozás – beszélgetés a lehetséges alkalmazkodásról

Fenntarthatóság és klímaváltozás – beszélgetés a lehetséges alkalmazkodásról

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás