RETRO RÁDIÓ

Ez történt egy házaspárral a karantén idején, a járvány ihlette a drámaíró darabját





A Zichy Szín-Műhely előadásában láthatjuk Egressy Zoltán darabját ma este az eSzínház közvetítésében egy összezárt házaspárral, egy családi erőszak elől menekülő takarítónővel és sok humorral.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.13.
dráma eszínház karantén

Online rendezi meg egy vérbeli vígjáték ősbemutatóját szombat este a Zichy Szín-Műhely. Magyarország egyik legsikeresebb drámaírója, Egressy Zoltán karanténban írta Gordiusz című darabját, amit Léner András rendező vitt színpadra.

„A pandémia mindennapos kihívást jelent az emberi kapcsolatokra is, Egressy Zoltán új vígjátékában pedig egy kissé ellaposodott házasságban élő férj és feleség mindennapját, viszonyát szétziláló, újra összetákoló folyamat részesei lehetnek a nézők. Ezt a kapcsolati válságot és persze „annak gordiuszi megoldását” mutatja be a komédia, amelynek karaktereiben oly sokan magunkra ismerhetünk” – mondta Léner András rendező a Ripostnak.

Gubik Ági, László G. Attila, Fekete Linda, Papp Janó és Léner András az előadásra készül. Fotó: Zichy Szín-Műhely

A darab azt vizsgálja, milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra. Erősíti az összetartozást, vagy szétzilálja a szálakat? A helyszín egy egyszerű, hétköznapi lakásbelső, ahonnan a szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat, miközben saját, kibogozhatatlan kapcsolati hálóikban próbálnak boldogulni” – fogalmazott Egressy Zoltán, aki a darabot a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma-pályázatára készítette el.

A darabban Fekete Lindát, Gubik Ágit és László G. Attilát láthatják a nézők. Fotó: Zichy Szín-Műhely

„Karanténfeszültség; a férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát, a feleség totális felhatalmazást kér a járvány idejére, a takarítónő családon belüli erőszak elől menekül a lakásba. Az érzékek pedig a papírformának megfelelően újra és újra legyőzik a makacsul feltámadó szabadságvágyat.”

A darabot március 13-án 19 órakor a Hatszín Teátrum színpadán, az eSzínház közvetítésében mutatják be.





Ezeket olvastad már?
Húsvéti sokadalom a Mogyoródi úton

Húsvéti sokadalom a Mogyoródi úton

Vár a Csodák Palotája! - a tavaszi szünetben is

Vár a Csodák Palotája! - a tavaszi szünetben is

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás