Nacsa Lőrinc Ukrajna EU-csatlakozása kapcsán: „Gyurcsány Ferenc kiadta az önök álláspontját”





A KDNP vezérszónoka rámutatott: a magyar állampolgárok a nemzeti konzultáción elmondhatják a véleményüket Ukrajna csatlakozásának kérdésében is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.13.
Módosítva: 2023.12.13.
Nacsa Lőrinc Ukrajna döntés Brüsszel

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka elmondta: a magyar parlament példát mutat, sehol az EU-ban nem tudnak nyíltan és őszintén vitázni, a brüsszeli elit fél a vitától, a magyar állampolgárok a nemzeti konzultáción elmondhatják a véleményüket Ukrajna csatlakozásának kérdésében is.

20220311-lakossagi-forum-KA_4
Fotó: Kiss Annamarie

Arról is beszélt, hogy „a DK-tól a JK-ig” (a Jobbik-Konzervatívokra utalt) már meghallgathatták a baloldali álláspontot Ukrajna ügyében.

Bárcsak egyszer Magyarországot védenék meg úgy, mint Ukrajnát

– jelentette ki Nacsa Lőrinc. A kormánypárti képviselő szerint a baloldali képviselők elmondták, hogy Ukrajna „mintademokrácia”, és akár a saját kárunkon is támogatni kell;

Gyurcsány Ferenc kiadta az önök álláspontját, azt mondta, hogy Ukrajnát fel kell venni az EU-ba.

Nacsa Lőrinc szerint egyébként álságos, amikor egy DK-s a határon túli magyarokért aggódik. Azt is megjegyezte, hogy a baloldal esetében a brüsszeli és amerikai demokraták magyar hangjával vitatkoznak. Ezzel szemben a kormánypártok azt nézik meg, hogy mi a magyar érdek.

A KDNP-s képviselő szerint Ukrajna csatlakozása ügyében az EU a saját hitelességét teszi próbára és ássa alá; van egy állam, amelynek Brüsszelben gyorsítópályát akarnak adni, akit ki szeretnének emelni a többi közül, „ez nem járja”. Mert milyen üzenet ez a csatlakozásra váró országok, a nyugat-balkáni országok felé? – tette fel a kérdést Nacsa Lőrinc.

Fotó: Pexels/Marek Piwnicki (Képünk illusztráció)

Azt is mondta, hogy a brüsszeli álláspont „ideológiailag vezérelt”, „vágyvezérelt”; „Brüsszelben a józan ész és a normalitás hiánycikk lett”; sem gazdasági, sem politikai és biztonsági megalapozottsága nincs a csatlakozási tárgyalások megkezdésének; a káros döntésektől meg kell védeni az Európai Uniót. Néha a saját rossz döntéseitől is meg kell óvni az EU-t – tette hozzá Nacsa Lőrinc.

A KDNP-s képviselő azzal zárta felszólalását, hogy aki a kormánypárti határozati javaslatot nem támogatja, az ellensége a magyar és az uniós mezőgazdaságnak, biztonságnak és a magyar nemzeti érdeknek.





 





Ezeket olvastad már?
„Karácsonynak bukovári, hajrá, Alexandra!” – Orbán Viktor meglátogatta Szentkirályi Alexandrát

„Karácsonynak bukovári, hajrá, Alexandra!” – Orbán Viktor meglátogatta Szentkirályi Alexandrát

Nagy Márton: az infláció összeomlott és lent is maradt

Nagy Márton: az infláció összeomlott és lent is maradt

Magyar Péter félkarú rablókkal seftelő "üzletember" pártját vette meg

Magyar Péter félkarú rablókkal seftelő "üzletember" pártját vette meg

Szentkirályi Alexandra: P+R parkolók helyett csak PR-t és dugókat adott Karácsony Gergely

Szentkirályi Alexandra: P+R parkolók helyett csak PR-t és dugókat adott Karácsony Gergely

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás