RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el a vegyszereket: ettől a filléres dologtól ragyogni fog a vécéd





Olcsóbb, ráadásul sokkal hatékonyabb, mint bármelyik drogériában kapható WC-tisztító. Pár perc alatt készen van, az illemhely pedig ragyogni fog.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.04.26.
Módosítva: 2023.04.26.
életmód takarítás wc

A háziasszonyok tudják, milyen sokat elárul az emberről az, hogy milyen állapotban van az illemhelyisége. Éppen ezért mindig törekszünk arra, hogy tiszta és makulátlan legyen, és soha ne kelljen miatta pironkodnunk, ha vendégek érkeznek. Ahogyan azonban ez lenni szokott, a drága, káros vegyszerek helyett sokkal hatékonyabb, ha saját, házi praktikával takarítjuk a vécét. Szerencsére ennél a filléres és egyszerű megoldásnál nincsen hatékonyabb vegyszer.

wc
A WC tisztán tartása rendkívül fontos! – Fotó:  Pixabay

Nyakunkon a nyár, és bár a vécé tisztán tartása mindig rendkívül fontos, a melegebb időszakban különös gondot kell szánnunk erre a kérdéskörre. Ez azért van, mert a melegben a bacilusok jobban érzik magukat és könnyebben szaporodnak, így könnyebben terjeszthetnek betegségeket is. 

Mielőtt azonban rohannánk a legközelebbi drogériába, hogy felvásároljunk egy karton tisztítószert, jusson eszünkbe, hogy a lehető leghatékonyabb fertőtlenítőt mi magunk is ki tudjuk keverni. Ez a módszer pedig nemcsak olcsóbb, de jóval természetesebb és hatékonyabb is. Nincs másra szükségünk, csak citromra és sóra, és a WC máris csillogni fog, ráadásul az oldatunk fertőtlenít, eltünteti a lerakódásokat és megszünteti a dugulást. Nézzük meg, hogyan kell elkészíteni!

Semmi másra nincs szükségünk, csak egy citromra vagy lime-ra, illetve 2-3 evőkanál sóra. A citromot vágjuk félbe, a levét pedig facsarjuk ki egy tálba. Mindösszesen csak a felére lesz szükségünk, a másik felét felhasználhatjuk valami másra. A citrom levébe kanalazzuk bele a sót, és már kész is. A legegyszerűbb, ha ezt az oldatot a WC-csésze belső falára öntjük, és egy kefe segítségével beledörzsöljük a kerámiába.

Amennyiben fel szeretnénk tunningolni, akkor adhatunk hozzá szódabikarbónát, így ugyanis könnyebben megbirkózhatunk a makacsabb szennyeződésekkel. Ha pedig extra erős fertőtlenítésre vágyunk, akkor keverjünk hozzá 10 csepp teafaolajat, és ennél praktikusabb WC-tisztítóról álmodni sem tudunk majd. 





 





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás