Fantasztikus siker! Megvan az első érem, Szilágyi Áron parádés vívással győzött

A kétszeres címvédő Szilágyi Áron bejutott a döntőbe a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.07.24.
bravúros győzelem

London és Rio de Janeiro bajnoka negyedik asszójában, a legjobb négy között, nagy csatában, 15-13-ra verte a georgiai Sandro Bazadzét.

A magyar idő szerint 14.15 órakor kezdődő fináléban a dél-koreai Kim Jung Hvan vagy az olasz Luigi Samele lesz Szilágyi az ellenfele.

Szilágyi Áron (j) ünnepel, miután győzött a georgiai Sandro Bazadze (b) ellen a férfi kardozók egyéni versenyének elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Szilágyi Áron a címvédés kapujában

Többször is videózni kellett, a georgiai rengeteget reklamált, de a legvégén a magyar nyugodt tudott maradni, és az ő szempontjából a nap legnagyobb csatája után diadalittasan csaphatott a levegőbe: készülhet pályafutása harmadik olimpiai döntőjére.

13-13-nál dőlt el, hogy ki nyeri meg ezt a csatát. 14-13-nál már látszott, hogy indiszponált az ellenfelem, addig viszont nagyon kemény csörte volt, végig vért kellett verejtékezni – kezdte értékelését a magyar vívó. – Nyugodt tudtam maradni, szerintem ennek köszönhető, hogy a végén jó akciókkal tudtam előrukkolni.

Szilágyi azt mondta: nem nézi meg a másik elődöntőt, pihen, majd újra melegít a döntőre.

Óriási az öröm Szilágyi Áronnál (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás