RETRO RÁDIÓ

A női rabok előtt nincs lehetetlen: hajfestés filccel, körömlakk padlófényből

Mindent bevetnek, hogy megőrizzék nőiességüket a rácsok mögött élő asszonyok.Megosztás
Szerző: vn
2023.03.29. 07:45
börtön életmód smink Elítélték szépségápolás

Az ítélettől függetlenül mindig különösen embert próbáló feladat túlélni a börtönt. A női fogvatartottak pedig nemcsak az elzártságot és a benti konfliktusokat szenvedik meg, hanem azt is, hogy elveszítik az irányítást a külsejük felett. Ez ellen azonban nap mint nap próbálnak tenni a rendelkezésükre álló eszközökkel.

börtön börtönbüntetés rács cella fogda Galambos Lajcsi
Fotó: txking /  Pixabay

Minden büntetés-végrehajtási intézetben mások a szabályok, számos külföldi női börtön ellátóközpontjában elérhetőek egyes alap sminktermékek. Az elítéltek leggyakrabban több alapozó- és rúzsárnyalat, illetve szempillaspirál közül válogathatnak, de ahol tiltják ezek használatát, ott kreatív módszerekhez kell folyamodni. Aki résen van, hamar kialakít magának egy praktikus napi rutint, és a legalapvetőbb eszközökből sminket kreálnak, így kifejezhetik önmagukat és megőrizhetik az önbizalmukat. 

Van, aki aranyérkenőcsöt használ ránctalanításra, míg mások zabpehelyből kotyvasztanak maguknak tápláló maszkot zuhanyzás idejére. Bőrradír gyanánt őrölt kávét használnak, szőrtelenítéshez pedig cukorból és narancs- vagy citromléből gyúrnak gyantát. Aki bírja a szagát, annak kiváló szolgálatot tesz odabent az ecet mint savas kémhatású arclemosó folyadék. A vazelin, illetve a testápoló használatát általában nem korlátozzák, ezeket ujjal vagy fültisztító pálcikával színes képes újságokra dörzsölve szemfestéket, arcpírt vagy szájfényt kreálhat az elszánt elítélt. Egyesek az ünnepi üdvözlőkártyáikat díszítő csillámport is így oldják le, hogy szépítkezésre használják.

Kozmetikai cikkek híján a női rabok szempillájuk hangsúlyozását egyszerű módszerrel oldják meg: összekevernek pár csepp vizet egy kis instant kávéporral, az így kapott pasztát pedig fogkefével viszik fel. Szemtus és -ceruza helyett tompa grafittal vagy alkoholos filccel emelik ki a szemüket, illetve a szemöldöküket. Akad olyan fogvatartott, aki őszülő hajtöveit jelölőfilccel satírozza be, míg egyesek tamponnal csavarják fel és rögzítik hajtincseiket, hogy kibontva hullámosak legyenek. Körömlakk gyanánt pedig festék és padlófény keverékét kenik fel. Csak így őrizhetik meg nőies külsejüket. 

 

Ezeket olvastad már?
Az örök darab: ezek a legdivatosabb farmerek ebben a szezonban

Az örök darab: ezek a legdivatosabb farmerek ebben a szezonban

Videóval: igazi házi süteményre vágysz? Olyan lesz, mintha a nagymamád sütötte volna…

Videóval: igazi házi süteményre vágysz? Olyan lesz, mintha a nagymamád sütötte volna…

Így viseld a sárgát, őrült szexi leszel benne

Így viseld a sárgát, őrült szexi leszel benne

6 lépés a tudatos bőrápolás felé

6 lépés a tudatos bőrápolás felé

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás