Történelem és mindennapok – Ilyen volt a „vidék forradalma”

Amikor 1956-ról beszélünk, legtöbbször a budapesti eseményekről esik szó, pedig a „vidék forradalma” legalább annyi figyelmet érdemel, mint a fővárosé.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.23. 00:30
Skanzen forradalom szabadságharc

A Skanzen idei október 23-i programján személyes sorsok és történetek bemutatásán keresztül ismerhetjük meg az 1956-os szabadságharcot megelőző időszakot és a forradalom vidéki eseményeit. Az egész napos rendezvény során a látogatók így nemcsak azokkal az épületekkel és kiállításokkal találkozhatnak a múzeumban, amelyek szorosan kötődnek az egykori történésekhez, hanem a múzeumi színházi előadásokon, tematikus tárlatvezetéseken és különböző játékokon keresztül betekintést kaphatnak az ’50-es évek kemény mindennapjaiba és a magyar családok gyakran nélkülözéssel teli életébe is.

Történelem és Mindennapok – 2024. október 23.
 

A valós események alapján kidolgozott és eljátszott történetek, az öltözködési-, gasztronómiai tradíciók bemutatása, valamint a forradalom idején használatos közlekedési eszközök kipróbálásának lehetősége mind-mind azt a célt szolgálják ezen a napon, hogy a forradalomhoz vezető út minél jobban kézelfoghatóbbá váljon a látogatók számára.

Időpont: október 23., 9.00-17.00
Helyszínek: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) Szentendre, Sztaravodai út 75, 2000 (Alföldi mezőváros, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Kisalföld tájegységek)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás