Lankadó figyelem – nézz meg egy különleges magánkollekciót!





A K-ARTS Művészeti Gyűjtemény tárlata sokszor fém alapanyagokból építkező, helyenként játékos kortárs alkotásokat vonultat fel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.04.
Módosítva: 2024.04.04.
K-ARTS Művészeti Gyűjtemény kiállítás kortárs

Az Esernyős Galériában ezúttal egy különleges magánkollekció mutatkozik be.  

LANKADÓ FIGYELEM – Válogatás a K-ARTS Művészeti Gyűjtemény műtárgyaiból
Fotó: Facebook

A K-ARTS Művészeti Alapítványról

A különböző ipari ágazatokban érdekelt KÉSZ Csoport több évtizede támogatja a kultúrát és a képzőművészeteket. A mentorálás részeként 2017-ben életre hívták a K-ARTS Művészeti Alapítványt, amelynek küldetése a hazai kortárs – acél és egyéb indusztriális alapanyagokkal dolgozó – képzőművészet népszerűsítése Magyarországon és külföldön egyaránt.

A szervezet feladatai közé tartozik az indusztriális képző- és iparművészeti tevékenységek, valamint az alkalmazott dizájn alkotóinak segítése.

Az alapítvány napjainkra jelentős kortárs képzőművészeti, iparművészeti gyűjteményt hozott létre. Jelenleg több mint ötszáz műalkotást gondoz és tudhat magáénak. Ez a folyamatosan fejlődő kortárs gyűjtemény elsődlegesen fémszobrokból, installációkból, valamint grafikákból, fotókból és festményekből áll. Az alkotók neves magyar művészek, valamint sok tapasztalt külföldi szobrász is szerepel a kollekcióban. Eddig több mint ötven kiállításon mutatták be a K-ARTS Művészeti Gyűjteményt, szerepeltek a művek különböző válogatás tárlatokon.

A K-ARTS a KÉSZ Csoport kreatívipari segítője is: művészekkel, dizájnerekkel együttműködve valósítjuk meg a beruházók, tervezők egyedi elképzeléseit. Az elmúlt évek során különböző köztéri szobrászati és iparművészeti alkotások, installációk és egyéb dizájnelemek létrehozásában vállaltak munkát.

Ingyenes.

A kiállítás április 4. – április 25. között látogatható
Helyszín: Esernyős Galéria (1033 Budapest, Fő tér 2.)





 





Ezeket olvastad már?
Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Vár a Kertvárosi Majális!

Vár a Kertvárosi Majális!

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Top hírek

programok

Vár a Kertvárosi Majális!

Nézz meg egy jó kis bábszínházas előadást, vagy ismerd meg a májusfaállítás rejtelmeit, de ha akarsz, részt vehetsz a Magna Cum Laude koncertjén is!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás