Különleges tárlatvezetés a Koreai Kulturális Központban





A tárlat középpontjában a handzsi domborművekből megmunkált Ezer Buddha bemutatása áll majd, amelyre Európában még nem volt példa.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.25.
Módosítva: 2024.04.25.
ELTE Sejong Intézete Koreai Kulturális Központ Lee Seungch különleges tárlatvezetés

„Az ELTE Sejong Intézete szeretettel meghívja Önt Lee Seungchul festőművész kiállításának megtekintésére és egy különleges tárlatvezetésre a Koreai Kulturális Központban, április 25-én 14.00-kor.

Kiállítás látogatás
Fotó: Facebook

A kiállítás a korábbi olaszországi (a római Koreai Kulturális Központban 2023 februárjától áprilisáig) és ausztriai (a bécsi Koreai Kulturális Központban 2023 májusától júliusáig) egyéni kiállítások sikerére épül. A budapesti a harmadik jelentős állomása Lee európai kiállításainak.

Lee Seungchul művészi törekvéseinek középpontjában a hagyományos koreai anyag, a handzsi modern esztétikai szemléletű újraértelmezése áll. A handzsi fizikai tulajdonságait vizsgálva különböző, a koreai identitást szimbolizáló tárgyakat készített, köztük a Bölcsesség bódhiszattváját, a Holdkorsót és a Kelengyés ládát.

A több mint háromszáz káprázatos koreai színnel büszkélkedő, szövetekkel díszített Tükörterem magával ragadó élménye lehetővé teszi a látogatók számára, hogy egy végtelenített látványban kapcsolódjanak a természetes színárnyalatok érzékekre ható tapasztalatához.

A művészi tevékenységén túl Lee Seungchul kiváló régiséggyűjtő is, aki hosszú pályafutása során először mutat be a handzsihoz kapcsolódó műtárgyakat.

A program ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött; regisztrálni az alábbi linken: https://forms.office.com/e/2vRaN7WZKY , illetve a Koreai Kulturális Központ könyvtárában személyesen lehet.

Időpont: április 25. 14.00
Helyszín: Koreai Kulturális Központ (1023 Budapest, Frankel Leó út 30.)





 





Ezeket olvastad már?
Népviselet napja 2024 – Örökségünk Rákospalota

Népviselet napja 2024 – Örökségünk Rákospalota

Kinder Tojás Fesztivál 2024 - nézd meg a tehetségkutató döntőjét!

Kinder Tojás Fesztivál 2024 - nézd meg a tehetségkutató döntőjét!

Unokák és nagyszülők hangversenyei – Zenei kaleidoszkóp

Unokák és nagyszülők hangversenyei – Zenei kaleidoszkóp

Beszédes rajzok – Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Beszédes rajzok – Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Top hírek

gasztronómia

Startol az Eleven Tavasz

Kezdve a gasztronómia szerelmeseivel, a kultúra- és művészetkedvelőkön át egészen az aktív kikapcsolódni vágyókig, mindenki megtalálhatja majd a számára legkedvesebb programot.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás