Kazak Filmnapok – nézz kortárs kazak filmeket!





A rendezvény két történelmi nagyjátékfilm révén enged bepillantást a kazak filmgyártás jelenébe és az ország kultúrájába.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.19.
Módosítva: 2023.12.19.
kazak Uránia Nemzeti Filmszínház filmnapok

A Kazak Köztársaság Nagykövetsége és az Uránia Nemzeti Filmszínház közös szervezésében rendezik meg a Kazak Filmnapokat Budapesten december 19-én és 20-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal tekinthetők meg. A belépés ingyenes de regisztrációhoz kötött.

Kazak Filmapok
Fotó: facebook

Kazak kaganátus – Az arany trón
Qazaq handygy. Altyn taq
Történelmi dráma, 113 perc, 2019
Kazak nyelven, magyar és angol felirattal
Tizenötödik század. Eurázsia hatalmas területén több évszázadon át a nagy Dzsingisz kán leszármazottai uralkodtak. Az egykori Arany Horda területének keleti felét a Fehér Horda uralta, amelyből a XV. században kisebb kánságok alakultak (nogaj, üzbég). Abu'l-Hajr (Abulkhair) üzbég kán uralkodása alatt két nemzetségfő, Kerei és Zsanibek azonban a nomád törzsek egy részével együtt elhagyták a kemény uralkodót és keletebbre, Mogolisztánba, Zsetiszuba vándoroltak, ahol megalapították a Kazah Kánságot, a „szabad emberek földjét”. Az első kánnak Kereit választották meg, aki Zsanibeket is maga mellé emelte. Úgy tűnik, ez az ígéret földje számukra, ahol nyugodtan és szabadon élhetnek. De ellenségeik még a bölcsőben megpróbálják megfojtani a törékeny Kazah Kánságot. Súlyos erőpróbák, véres csaták, vereségek keserűsége és győzelmek öröme vár a fiatal államra.

Időpont: december 19.
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)





 





Ezeket olvastad már?
Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Vár a Kertvárosi Majális!

Vár a Kertvárosi Majális!

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Top hírek

programok

Vár a Kertvárosi Majális!

Nézz meg egy jó kis bábszínházas előadást, vagy ismerd meg a májusfaállítás rejtelmeit, de ha akarsz, részt vehetsz a Magna Cum Laude koncertjén is!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás