Hat hét – vetítés az örökbefogadás világnapján

Közönségtalálkozó és beszélgetés az örökbefogadás világnapján, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.09.
Módosítva: 2023.11.09.
örökbefogadás Uránia Nemzeti Filmszínház Hat hét

A vetítés utáni beszélgetés vendége: Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, író, Szakonyi Noémi Veronika rendező, Vincze Máté Artur forgatókönyvíró és Román Katalin főszereplő, moderátor: Lami Júlia újságíró (Nők Lapja).

Hat hét az Örökbefogadás Világnapján
Fotó: Facebook

Szakonyi Noémi Veronika érzékeny és mélyreható drámája a nyílt örökbefogadás témáját dolgozza fel egy nehéz anyagi körülmények között élő tinédzser lány történetén keresztül. Az eddig csak fesztiválokon és egyedi vetítéseken elérhető film – amely többek közt tavaly a miskolci CineFest fődíját, idén a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában a Magyar Filmkritikusok díját, valamint számos sikeres nemzetközi fesztiválszereplés mellett a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Legjobb női főszereplő, a Legjobb elsőfilm és a Diákzsűri fődíját nyerte el.

A film főhőse az érettségi előtt álló, profi asztalitenisz karrierért küzdő Zsófi, aki nehéz körülmények között él labilis édesanyjával és húgával. Későn veszi észre, hogy terhes, és az életkörülményeiket figyelembe véve úgy dönt, hogy születendő gyermekét egy civil szervezet segítségével örökbe adja egy hosszú évek óta várakozó párnak. Zsófi határozott és kifejezetten felnőtt döntést hoz, de a szülése után jelentkező fizikai és érzelmi hullámvasútra nincsen felkészülve. A film az ő szemszögén keresztül követi végig a szülés utáni, az örökbeadó és örökbefogadó szülőknek egyaránt érzelmileg megterhelő hathetes időszakot, amikor az életet adó anya még meggondolhatja magát.

Részletek és jegyrendelés itt
Időpont: november 9., 19.00 órától 
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás