A Nyitás napja – Radnóti Színház a Margitszigeten





A Radnóti Színház rendhagyó módon a margitszigeti Kristályban tartja évadnyitó minifesztiválját, a Nyitás napját.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.09.17.
Módosítva: 2023.09.17.
évadnyitó Margit-sziget Radnóti Miklós Színház

A kitelepülés fő indoka, hogy az ingyenesen látogatható esemény akadálymentesen, mindenki számára elérhető legyen. A színház ezzel a gesztussal is szeretné felhívni a figyelmet a nyitottság fontosságára.

a nyitás napja
Fotó: Facebook

A Nyitás napja több helyszínen, párhuzamos programokkal várja a nagyérdeműt 13.00 órától. Az Üvegteremben A test rajzolta útjaink, a RIM részvételi színházi előadása látható kerekesszékes szereplőkkel. Ezt követi egy kerekasztal-beszélgetés, amelynek témája az akadálymentes alkotás és színházba járás. A délután folyamán látható lesz az Ikrek hava, majd Kováts Adél, a négy rendező (Alföldi Róbert, Nagy Péter István, Szikszai Rémusz, Mohácsi János) és a színészek ízelítőt adnak az évad új bemutatóiból (3tél, Istentelen ifjúság, Oidipusz, A tanítónő). Visszatér a nagy közönségkedvenc, a nézők által küldött mondatokból összeállított Így írtok ti Schneider Zoltán vezetésével, a programok sorát pedig a Trio Sordini és a színészek közös koncertje zárja.

Gazdag kísérőprogramokkal is készül a Radnóti: lesz Rapid randi, Kocsmakvíz és filmvetítés, a Kristály udvarán pedig a Suhanj! Alapítvány akadálypályával, bizalomfutással és észlelési játékkal készül. A szemléletformáló programjaikon bárki a fogyatékossággal élő emberek helyzetébe képzelheti, és különböző helyzetekben ki is próbálhatja magát az érintett animátorok és az alapítvány tapasztalt önkénteseinek segítéségével. Az akadálymentesítés jegyében a fő programokon közreműködik Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács.
A Nyitás napjának programjain való részvétel ingyenes. A programok közül kettő, a Rapid randi és a Kocsmakvíz regisztrációköteles.
Ezen a napon minden jegyre (kivéve a 3tél-előadások) és bérletre 20% kedvezményt adunk a helyszínen személyes vásárláskor.

Részletes program itt: http://radnotiszinhaz.hu/repertoar/a-nyitas-napja/





 





Ezeket olvastad már?
Beszédes rajzok - Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Beszédes rajzok - Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Startol az Eleven Tavasz

Startol az Eleven Tavasz

Versek anyákról és gyermekekről - Versbarátok klubja

Versek anyákról és gyermekekről - Versbarátok klubja

Óbudai Tavaszi Tárlat: helyi képzőművészek kiállítása Óbuda napja alkalmából

Óbudai Tavaszi Tárlat: helyi képzőművészek kiállítása Óbuda napja alkalmából

Top hírek

gasztronómia

Startol az Eleven Tavasz

Kezdve a gasztronómia szerelmeseivel, a kultúra és művészet kedvelőkön át, egészen az aktív kikapcsolódni vágyókig, mindenki megtalálhatja majd a számára legkedvesebb programot.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás