Tánc a parkban – az Erdőfű zenél





Az Erdőfű előadása lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.02.
Módosítva: 2023.07.02.
Erdőfű szabadtéri színpad zene ház

Idén is folytatódik a Városliget nagysikerű sorozata, a Tánc a parkban, amelynek keretében a Zene Háza Szabadtéri színpadán július 2-án az Erdőfű muzsikál.

TÁNC A PARKBAN: ERDŐFŰ
Fotó: zenehaza.hu

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. A zenei társulás ars poeticája elmélyült szakmai tudást és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában.

hegedű – Maruzsenszki Andor
hegedű – Kiss B. Ádám
brácsa, kontra – Éri Márton
bőgő – Éri Katalin

Az ingyenes programot esős idő esetén is megtartják, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.

Időpont: július 2., 19.00–23.00
Helyszín: Magyar Zene Háza, Szabadtéri színpad





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás