RETRO RÁDIÓ

Égigérő muzsika a Millenárison – a Műpa kihelyezett előadása

A nagy sikerre való tekintettel a Műpa mesekoncertje az idei télen ismét látható lesz, ezúttal új helyszínen, a Millenárison.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.29. 00:40
mesekoncert

„El tudja képzelni Lábas Vikit és Csorba Lócit egy óriási mosógépben ikerbabákként? Vagy Vitáris Ivánt kutyajelmezben? És Dánielfy Gergelyt mint királyfit sárkánnyal küzdeni? Mi már igen. És óriási élmény.”

Fotó: Facebook

„Az Égigérő muzsika a hétköznapjainkban jelenlévő szorongásokra adott jókedvű, szellemes, zenés, dalos, táncos válasz. A gyermekét váró királynét szórakozott és szórakoztató környezete segítség helyett mintha inkább akadályozná leendő anyai teendőiben. Vagány karakterek, meglepő helyzetek, sziporkázó nyelvi humor, izgalmas kalandok palotán belül és kívül. Sőt, a végén az is kiderül, hogy a jó zene, no meg a minőségi élcek igenis erősítik az immunrendszerünket.

Igazi szupercsapat viszi színre Szabó T. Anna költőnő csillogó humorú, jó érzékkel a mára áthangszerelt mesés történetét, melynek szereplői klasszikus meseélményeinkből nagyon is ismerősek lehetnek. Csak hát kicsit másképp viselkednek: a várandós, folyton takarító királyné és rímelő párja, a nagy sürgés-forgásra csak legyintő királyapuka, a mindent túlaggódó, nem kicsit körülményes boszi, a mesei jellemüket nem megtagadó háziállatok és a születendő trónörökösök igazi kalamajkát hoznak össze együttes erővel. A jó mesének tanulsága is van: szeretettel és figyelemmel kell a másik felé fordulnunk, a szorongástól pedig meg kell szabadulnunk. Halasi Dániel országszerte sokat foglalkoztatott gyerekszínházi rendező, aki nagyszerű színészekkel és énekesekkel viszi színre a nem hétköznapi történetet, amelyben mindenkit elvarázsoló mesévé olvad össze megannyi mai sláger. A kilencfős zenekar által élőben előadott zenéért a Lóci játszik frontembere, Csorba Lóci és Farkas Izsák hegedűművész együtt felel. A mese végére az is kiderül, ki táncol jobban...”

Szereplők:

Mimóza királyné: Balla Eszter

Álmos király: Dánielfy Gergely

Öreg Király: Gerendás Péter

Boszi: Gubik Petra

Baba: Lábas Viki

Buba: Csorba Lóci

Hippi kutya: Vitáris Iván

Rapper macska: Horváth Kristóf „Színész Bob”

Korosztály: 4–12 év

Időpont: november 29., 17 órától

Helyszín: Millenáris

További részleteket itt találsz.

 

Ezeket olvastad már?
Hang-Fonó népdalműhely – a gyógyító rezgésekért és az önbecsülésért!

Hang-Fonó népdalműhely – a gyógyító rezgésekért és az önbecsülésért!

Idegen akusztik TV-felvétel az A38 Hajón

Idegen akusztik TV-felvétel az A38 Hajón

A Vajaspánkó – Wekerlei Bábszínház

A Vajaspánkó – Wekerlei Bábszínház

Jegesmaci barátai – bábjáték Újpesten

Jegesmaci barátai – bábjáték Újpesten

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás