Konyha & Bach – Zeneboncolás – családi program

A könnyű is lehet komoly, de a klasszikus sem feltétlenül nehéz: a Zeneboncolás sorozata ezt a tételt járja körbe. A figyelmes zenehallgatás korosztálytól függetlenül kulcs a zene megértéséhez.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.10.03. 00:40
Zeneboncolás

Egy igazi séf hagyományos alapanyagokból is képes előállítani rendhagyó menüt: a Zeneboncolás első programját nem csak ínyenceknek kínálják. A leginkább eklektikus rockzenében utazó, és ott jelentős sikereket elérő Konyha zenekar „partnere” ezúttal nem más, mint az első számú barokk mester, Johann Sebastian Bach. A szakértő magyarázatokkal kísért, barátságos találkozó során kiderül, hogy a nagyon eltérő ízvilágok legmélyén nagyon is hasonló hozzávalók rejlenek. Ez az igazi fúziós konyha, Müpa-módra!

Fotó: m.mupa.hu

Hogy Bach zenéje és egy mai, sikeres rockbanda nótái között miféle párhuzamok és hasonlóságok léteznek, arról a műsorvezető Fazekas Gergely informálja hallgatóságát. Segítségére lesz ebben a Konyha zenekar, vagyis az énekes-gitáros Szepesi Mátyás, a basszusgitáros Haller Dániel és a dobos Badics Márk.

A 2010-ben alakult Konyha dinamikus koncertjei nem csak a fesztiválszínpadokon aratnak sikert. 2018-as, negyedik albumuk, az Álomból vár kulcsdala az ezúttal is felhangzó Százszor visszajátszott. Hogy a Bach lipcsei évei előtt született, hegedűre és csembalóra komponált E-dúr szonátának mi köze van a dalhoz, nem marad többé titok.

Tóth Kristóf 4 évesen kezdte zenei tanulmányait Soltész Ildikónál. 2014-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő tagozatára, ahol tanárai Kokas Katalin és Szenthelyi Miklós voltak. Jelenleg Baráti Kristóf és Kováts Péter növendéke. Számos hazai és nemzetközi hegedű- és kamarazenei verseny első helye mellett 2019-ben elnyerte a Junior Prima díjat is.

Korosztály: 12–18 év

Időpont: október 3. 11.00–12.00

Helyszín: Müpa

Jegyár: 500 forint

Ezeket olvastad már?
Ingyenes adventi családi nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

Ingyenes adventi családi nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

Adventi jótékonysági koncert Tomikáért! - online

Adventi jótékonysági koncert Tomikáért! - online

Téli zsongás a Hunyadi téren

Téli zsongás a Hunyadi téren

Cziffra100 – Balázs János tanítványainak koncertje

Cziffra100 – Balázs János tanítványainak koncertje

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Kultprogramok

Téli zsongás a Hunyadi téren

Hagyományteremtő céllal idén először karácsonyi programokkal és egész napos kézműves vásárral, téli finomságokkal várnak sok szeretettel mindenkit a Hunyadi téren!

Kultprogramok

Cziffra100 – Balázs János tanítványainak koncertje

Balázs János zongoraművész tanítványainak koncertje megmutatja azt, hogy a számos világhírű művész mellett felnövekvőben van egy újabb generáció, amelyből több ifjú művész bontogatja szárnyait, és a remények szerint a szemünk előtt fejlődik és lép majd ki a nemzetközi porondra.

Ezek is érdekelhetik