Hard Day’s Night – Rock movies – popkulturális filmek Magyarországon





A beat, a rock vagy a rock and roll nemcsak zeneként került jókora fáziskéséssel Magyarországra, de a popkultúrához kapcsolódó külföldi filmeket is lényeges csúszással mutatták be a hazai mozikban. Rosszabb esetben el sem jutottak oda.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.20.
Hard Day’s Night

A Magyar Zene Háza új sorozatában azok a kultikussá váló alkotások láthatók, melyek nálunk is elérhetővé váltak: így a Beatles-mániát demonstráló Hard Day’s Night (Egy nehéz nap éjszakája), a Led Zeppelin emblematikus 1973-as New York-i koncertjére épülő The Song Remains The Same (A dal ugyanaz marad), az AC/DC legendás 1979-es párizsi fellépését dokumentáló Let There Be Rock (Szóljon a rock!), illetve a 1986 nyarán a Népstadionban koncertező Queen együttes magyar stábbal rögzített koncertfilmje, a Hungarian Rhapsody (Magyar Rapszódia).

Fotó: Facebook

A vetítések előtt egy-egy meghívott kultúrtörténész mesél röviden e művek születéséről és poptörténeti jelentőségérél, utána pedig egy, az adott produkcióhoz szorosan kötődő szereplő segítségével tekinthetünk be a kulisszák mögé.

Helyszín: Magyar Zene Háza, Multimédiás Könyvtár & Klub

Időpont: szeptember 20., 18.00

Bővebben itt olvashatsz a programról.





Ezeket olvastad már?
Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Vár a Kertvárosi Majális!

Vár a Kertvárosi Majális!

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Top hírek

programok

Vár a Kertvárosi Majális!

Nézz meg egy jó kis bábszínházas előadást, vagy ismerd meg a májusfaállítás rejtelmeit, de ha akarsz, részt vehetsz a Magna Cum Laude koncertjén is!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás