CigányKeddV – a Romano Drom zenél a Pontoon hajón





Az oláh cigány hagyomány új tartalmakkal gazdagított perspektívája, a harmonikusan egyöntetű sokféleség – a zenekar kiváló, a közönség hangulatára fogékony előadói képességei mellett – garancia a zenekar zajos sikerére.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.16.
zene

A Romano Drom 2019-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját, jubileumi albuma a Riverboat Records (World Music Network) gondozásában jelent meg világszerte. A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép-európai cigányzenekar, 1998-as alapítása óta a világzenei szcéna állandó szereplője. Koncertjeik minden alkalommal jókedvre és táncra sarkallják a közönséget.

Fotó: Facebook

Turnéik során bejárták a világot (30 országban több mint 500 koncertet adva), 20 év tapasztalata formálta a dalaikat karcosan sallangmentessé. A hétköznapokban rejtve virágzó urbánus folklór, a kortárs cigányzenei reflexió autentikus üzenete könnyedén hódítja meg akár a mainstreamhez szokott hallgatóságot is.

A zenekar 7 eddig megjelent lemezanyagában, a repertoár gerincében Kovács Antal alapító szerző az élő oláh zenei tradíció belső megújítására irányuló célkitűzése bontakozik ki. A szerzői célt legpontosabban fedő, néhol eltérő eredetű kultúrák zenei megoldásait magába olvasztva alakul világzenévé az anyag. Borongós-érzelmes, ugyanakkor táncba hívó dalaik sodrása nyelvismeret nélkül is rímel a dob, basszusgitár hangszereléssel kiemelt hagyományos húros és ütős ritmushangszerek, a feldolgozott ősi dalok s az új szerzemények összjátékára.

Időpont: augusztus 16., 20 óra

Helyszín: PONTOON





Ezeket olvastad már?
Családi Kerekítő foglalkozás – Hívd apát is!

Családi Kerekítő foglalkozás – Hívd apát is!

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás