Illatok, ízek, formák – így készítik a mézeskalácsot!

A kiállítás célja, hogy néhány népi mesterséget – a mézeskalács-készítést, fazekasságot, nemezelést – és a pásztorélethez kapcsolódó népművészetet és néptáncot több érzékszervünkre hatóan, interaktívan mutassák be a szervezők.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.26.
népművészet

A Hagyományok Háza 2019 óta stratégiai partnerként vesz rész a TOMIMEUS elnevezésű projektben. A program elsődleges célja, hogy nemzetközi partnerintézményekkel (Romániából, Görögországból, Törökországból, Bosznia-Hercegovinából, Magyarországról) közösen olyan múzeumi gyakorlatot hozzanak létre, amely a 21. századi elvárásoknak megfelelően multiszenzoros (több érzékszervünkre ható) és inkluzív (azaz befogadó) formát eredményez.

Fotó: Facebook

A jövőben a kiállítás kiegészítőjeként olyan múzeumpedagógiai foglalkozássorozatot valósítanak meg, amely az érzékszervi fogyatékkal élő gyermekek számára múzeumi környezetben, műtárgyakkal és demonstrációs tárgyakkal, játékokkal ismeretközvetítő és interaktív tanulási formát biztosít.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a kiállítás megnyitó ünnepségére október 26-án, 13 órára, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumba.

A kiállítást megnyitja: dr. Gombás Judit (ELTE BGYGK egyetemi adjunktus), Baráth Anita (gyógypedagógus) és Gál Boglárka (múzeumpedagógus).

További információk itt.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás