RETRO RÁDIÓ

Mihalik Enikő lebuktatta Korányi Dávidot

Az RTL Klub műsorában lényegében elárulta Mihalik Enikő modell, Korányi Dávidnak, a főpolgármester korábbi főtanácsadójának felesége, hogy a családjával több mint egy éve nem hagyták el az Egyesült Államokat. Ebből arra lehet következtetni, hogy Korányi több mint egy éven keresztül távmunkában végezte máig nem részletezett főtanácsadói feladatait a városházán – havi kilencszázezer forintért – írja a Magyar Nemzet.Megosztás
Szerző: metropol
2023.01.31. 13:49
dollárbaloldal

– Amióta megszületett Rozi, azóta itt vagyunk. Júliusban született, szeptemberben egyszer hazamentünk Magyarországra. Most több mint egy éve nem hagytuk el az országot – nyilatkozta az RTL Klub Fókusz című műsorában még január 11-én Mihalik Enikő New Yorkban élő magyar modell. Korányi Dávid felesége tulajdonképpen elszólta magát, hisz így kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester korábbi városdiplomáciai főtanácsadója – akivel tavaly november 30-án szüntették meg a munkaviszonyt a városházán – 2021 szeptembere óta szó szerint távmunkában végezte tanácsadói feladatait.

Tavaly december 14-én Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes nem tudta megmondani, mikor látta legutóbb Korányi Dávidot a városházán. Bohár Dá­niel, a Megafon munkatársának kérdésére Kiss úgy reagált: – Hú, erre emlékeznem kellene? Valamikor biztos. Majd hozzátette:

 Szerintem ez nem az én feladatom, hogy számoljam, hányszor van itt bent. 

Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai tanácsadójának tevékenységéről szinte semmit nem lehet tudni. A tanácsadói fizetések kapcsán legutóbb tavasszal küldött közérdekű adatigénylést a Magyar Nemzet a főpolgármesteri hivatalnak, amelyből kiderült: 

Korányi Dávid diplomáciai tanácsadó jobbára New York-i otthonából, távmunkában, havi kilencszázezer forintért végezte nem részletezett munkáját. 

A december közepén megtartott Fővárosi Közgyűlésben hiába kérdeztük, a főpolgármestertől sem tudtuk meg, milyen tevékenységet végzett pontosan a városházán Korányi Dávid, korábbi városdiplomáciai tanácsadó, az Action for Democracy vezetője. 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetőjének kérdésére válaszolva akkor a főpolgármester annyit azért elmondott, hogy Korányi Dávid városdiplomáciai munkáját eredményesnek tartja. 

Két héttel korábban pedig elismerte Karácsony Gergely, hogy tudta, mit csinál a városdiplomáciai főtanácsadója által létrehozott Action for Democracy nevű NGO. 

Erről a szervezetről derült ki, hogy a választási időszakban és azt követően is összesen több mint milliárd forintot juttatott a baloldali ellenzéknek az Egyesült Államokból. A pénzből pedig olyan portálokhoz is jutott többek között, mint a Demokratikus Koalícióhoz köthető EzaLényeg.hu. 

Korányi Dávid a botrány kirobbanását követően, november végén közös megegyezéssel távozott a városházáról – írja a Magyar Nemzet.

 

Ezeket olvastad már?
Nagyon visszaesett az Európai Unió támogatottsága Magyarországon

Nagyon visszaesett az Európai Unió támogatottsága Magyarországon

Egyre közelebb vagyunk az atomháborúhoz

Egyre közelebb vagyunk az atomháborúhoz

Újabb meglepő hír III. Károly királyról, messze más apa, mint hittük

Újabb meglepő hír III. Károly királyról, messze más apa, mint hittük

Oroszország atombombát dob azokra, akik...

Oroszország atombombát dob azokra, akik...

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás