RETRO RÁDIÓ

„Ez életem első szürete” - Korda György és Balázs Klári az egerszalóki szőlődombokra érkezett - Fotók!

Az Eger Sikeréért Egyesület szervezésében ismét közéleti szüretet tartottak, ahol Korda György és Balázs Klári volt a vendég.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.13.
szüret

A már hagyománnyá vált esemény vendégei idén Korda György és Balázs Klári voltak. Az előadóművészek maguk is kivették a részüket abban, hogy jó bor készüljön a Ferenc-hegy dűlő zamatos fürtjeiből – írták a heol.hu oldalán.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ez életem első szürete, eddig legfeljebb a televízióban láttam, hogy megy az ilyesmi. Rendkívül családias hangulat uralkodik, nagyon jól érzem magam, s ha körülnézek itt, akkor elképzelem, mennyire csodás lehet itt élni. A táj gyönyörű, a levegőbe jó beleszippantani – mondta a portál kérdésére Korda György.

– Nem vagyok nagy borszakértő, de az egri borokat természetesen ismerem, az édesebb vörösek kedvelője vagyok, A Merlot közelebb áll a szívemhez, de a bikavér természetesen megkerülhetetlen. A borászainkra rendkívül büszke vagyok, annál is inkább, mert pályafutásom során Amerikában vagy Ausztráliában járva is láttam az italboltok polcain a hazai, Egri borvidékről származó palackokat. Ezt látni a világ másik felén, egy idegen országban, nos, mindig nagyon jó érzés volt – tette hozzá.

Megyénk egyik országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt, aki kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosként a miniszterelnök főtanácsadója, elmondta, a közéleti szüret célja, hogy hírét vigye hazánkban az Egri borvidéknek.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Már hagyomány, hogy minden esztendőben egy-egy hírességgel kiegészülve részt veszünk a szüreten, idén Balázs Klárival és Korda Györggyel segítettünk a borászoknak, szőlészeknek a kékfrankos szüretében, amely az itteni rozé alapanyaga lesz. Most egy nagyon speciális időszakban vagyunk, hiszen még mindig itt van velünk egy vírus, a szomszédban háború dúl, s elszabadultak az energiaárak. Fontos üzenet most az, hogy az élet nem állt meg, a közösségeknek össze kell jönni, a munkát el kell végezni. A szőlővel foglalkozó szakembereknél érdeklődtem az idei hozamról, hiszen az aszály mindenkit érintett, de azt mondják, a vörösboroknak jó évjárata lehet. Ebben bízunk, a szőlő nagyon finom, remélhetően mi is szakszerű munkát végeztünk, s sikerül rámutatnunk arra, hogy milyen komoly a szőlészek és a borászok munkája, akik nedűikkel messze viszik a jó hírünket – mondta a portálnak Nyitrai Zsolt.

Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás