„Egy kisebb összeggel” már támogatta Márki-Zay Pétert Bojár Gábor - Videó!





A vállalkozó az ATV híradójának azt mondta, úgy érzi „egy jómódú polgárnak állampolgári kötelessége támogatni azokat a politikai formációkat, amelynek az értékrendjével egyetért”. A miniszterelnök-jelölt felkérését a szakérői csapatba azért fogadta el, mert úgy érezte, ezzel segíteni tud az országon, gazdasági miniszter azonban már nem lenne.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.16.
sötét titkok

Interjút készített Bojár Gáborral, a Graphisoft alapítójával az ATV Híradó. Bojár is Márki-Zay Péter szakértői csapatát erősíti, a gazdaságpolitikai területért felelős.

A vállalkozó a híradónak azt mondta: bár támogatja Márki-Zay Pétert, mint az ellenzék közös jelöltjét, nem a miniszterelnök-jelölt iránt érzett szimpátiája miatt vállalta el a feladatot, hanem azért, mert úgy érezte, ezzel segíteni tud az országon. Én minden olyan esetben hajlandó vagyok segíteni egy gazdasági program kidolgozásában, amikor úgy érzem, az én szempontjaim érvényesülni tudnak és ez az ország hasznára válik – magyarázta. Emlékeztetett, hogy vállalt már hasonló szerepet Dobrev Klára mellett is.

Sőt, hogy még torzabb dolgot mondjak, olyan kormányzatok mellett is, akik mellett a szimpátiám messze nem ilyen. Például amikor Matolcsy György lett a gazdaságpolitika vezetője és alakult egy tanácsadó testület, az elején még abban is részt vettem – tette hozzá.

Bojár úgy véli, hogy ő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához képest egy másféle álláspontot képvisel. Azt mondta, az MKIK-val sok mindenben nem ért egyet, ezért sok vitájuk is volt. Azt azonban, hogy pontosan milyen irányvonalat is fog képviselni a gazdasági program megalkotásakor, nem részletezte. „A tanácsadóknak nem az a feladatuk, hogy nyilvánosságra hozzák a saját tanácsaikat, ezeket politikailag kell majd értékelni és majd a politikai vezetők fognak ebből kialakítani egy kormányprogramot” – vélekedett.

A gazdasági programért felelős csapat egyébként egy bővebb 40 fős csoportból és egy szűkebb 14 fősből áll, azt azonban, hogy név szerint kik alkotják őket, Bojár nem árulta el. Úgy érezte, Márki-Zay Péter döntése, hogy kiket szeretne nyilvánosan is megemlíteni.

Arra a kérdésre, hogy lenne-e gazdasági miniszter, határozott nemmel válaszolt.

Nem akarok miniszter lenni, szó sincs arról. (…) Nem tudnám vállalni, én erre nem vagyok alkalmas. Egészen más tudása kell lennie egy miniszternek– fogalmazott.

Azt is elárulta, hogy anyagilag is támogatta már a miniszterelnök-jelöltet. „Én úgy érzem, hogy egy jómódú polgárnak állampolgári kötelessége támogatni azokat a politikai formációkat, amelynek az értékrendjével egyetért” – vélekedett.

Azt mondta, hogy „lehetőségeihez képest egy kisebb összeggel”, 1-2 millióval segítette Márki-Zayt időnként, de még azelőtt, hogy miniszterelnök-jelölt lett, és nem azért csak ennyivel, mert takarékoskodni akar, hanem azért, mert nem szeretné, hogy bármilyen párt tőle függjön.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás