Varga Judit: A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele





Sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket – olvasható abban a levélben, amit a kormány küldött a gyermekvédelmi törvény kapcsán az Európai Bizottságnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.02.
pedofilellenes törvénycsomag

A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele„ – írta Varga Judit a közösségi oldalán.

„Az igazságügyi miniszter közölte, bár alapesetben két hónap állna rendelkezésre, most csak egy hetet kaptak a bizottságtól, hogy válaszoljanak az álszent aggodalmakra. Kezd az egész egy folyamatos, véget nem érő koncepciós perre hasonlítani. A határidőt betartottuk, válaszainkat korrekt módon megküldtük a bizottság részére” - olvasható a politikus posztjában.

„A bizottság által kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól„ - olvasható a levélben. „Sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket. Senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást” - tette hozzá. A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal.

Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele. Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán„ - közölte Varga Judit. „Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik” - zárta sorait Varga Judit.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás