Orbán Viktor: A gyermekek felvilágosítása a szülők feladata

A magyar miniszterelnök a dpa német hírügynökségnek adott interjút, amelyben többek között elmondta, a gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.06.23. 13:23
Felelősség

A miniszterelnök kiemelte, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét. Mint mondta, Magyarország ezzel a hozzáállással az „európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megtiltotta a müncheni Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágítását a német és a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésének idejére, Orbán Viktor a következőket mondta: „nem állami döntés, hogy a szivárvány színeiben világít-e a müncheni labdarúgóstadion vagy egy másik európai stadion”. Hozzátette azt is, hogy a szivárványszín Budapesten is „magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez”.

„Soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk” – jelentette ki a dpa-nak adott interjúban a miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hangsúlyozta, hogy míg a kommunizmus idején Magyarországon üldözték a homoszexuális embereket, „ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait”, hiszen az egyéni szabadság a legfőbb érték.

Mint mondta, biztosítani kell, hogy mindenki szabadon eldönthesse, hogyan él. Ez az alapkövetelmény „a diktatúra ellen vívott szabadságharcunk öröksége”.

„Soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk” – jelentette ki a miniszterelnök. Kifejtette, hogy „egy ideális, szabad világban” a nők korlátozás nélkül egyenrangúak a férfiakkal, nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia, a pedofíliát üldözik és a törvény legteljesebb szigorával büntetik, a kisebbségek teljes körű védelmét garantálja az állam, a kisebbségvédelmi törvények pedig a legszigorúbbak közé tartoznak a Európában.

„Ahol ez az eszmény még nem valósult meg, ott a férfiaknak aktívan harcolniuk kell a nők egyenlő jogaiért, egy kereszténynek ki kell állnia az antiszemitizmus ellen és meg kell védenie zsidó polgártársait, és egy heteroszexuális férfinak meg kell védenie a homoszexuálisokat a kirekesztéstől, a támadásoktól és a megkülönböztetéstől” – tette hozzá.

Ezeket olvastad már?
Vásárlás közben lőtték le a 4 éves kislányt

Vásárlás közben lőtték le a 4 éves kislányt

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Kiderült, mit igért a dollárbaloldal az amerikai pénzekért

Kiderült, mit igért a dollárbaloldal az amerikai pénzekért

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik