Berúgná a tizenegyest Brüsszelnek Pesty László





Belgium fővárosában, Brüsszelben kampányolnak az utolsó napokban a székely petícióért. A helyi Press Clubban most zajlik az online sajtótájékoztató.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.04.30.
székely petíció

Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke Brüsszelből jelentkezett be a véghajrában. A székely aláírásgyűjtés utolsó hetében a cél nem kevesebb, mint „berúgni a tizenegyest Brüsszelnek„ - írja a Ripost.

„Napok óta tárgyalunk azokkal az influenszerekkel, politikusokkal, akikkel az elmúlt hetekben nagyon aktívan együttműködtünk, és a flamandok vezető politikai erejének fiatal politikusa megmozdította a Telegram,a Facebook, a YouTube, az Instagram, a TikTok platformjain a belgiumi számunkat. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön Belgium, hiszen 10 országban már összegyűlt a kellő számú aláírás. Hét ország elég az érvényességhez, de sokan azt mondják, hogy a 10 is szép eredmény, de ha sikerülne a 11., akkor azt mondanám, hogy berúgnánk a 11-est. Berúgnánk a 11-est Brüsszelnek” - magyarázza az utolsó napok tétjét a Sign It Europe kampányfőnöke.

Pesty László, a Székely Nemzeti Tanács petíciójának kampányfőnöke (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Ahogy egy barátom mondta: a fenevadat a saját barlangjában meglepni, hát, az az igazi élmény és eredmény” – tette hozzá.

A székely petíció stábja szeretné Brüsszel asztalára Brüsszelt lerakni, ezért most minden követ megmozgatnak. Még 8 nap van hátra, 7-én éjfélkor lejár az aláírásgyűjtés és biztosan nem lesz több hosszabbítás.

Mindenkit aláírásra buzdít Pesty, hogy megmutassuk Brüsszelnek azt, hogy a székely kezdeményezés legitim.

Arra kérlek titeket Székelyföldön, a Pártiumban, a Felvidéken és egész Magyarországon, hogy ti is törődjetek még 5 percet a székely kezdeményezéssel. Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy a székely kezdeményezés legitim és Brüsszel íróasztalára letesszük magát Brüsszelt is!” – lelkesítette a világ székelyeit Pesty László.

A székely petíciót nem csak magukért indították a székelyek, 50 millió őshonos kisebbség él Európában. A célja, hogy önállóan jussanak kohéziós alapokhoz az őshonos kisebbségek. Ahhoz, hogy a kisebbségi kultúrák megmaradjanak, pénzre van szükség. A székely petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította el a nemzeti régiók védelmében. A polgári kezdeményezéssel a kívánt egymillió aláírás már első körben összegyűlt, aztán a másik feltétel is teljesült, sőt sikerült túlszárnyalni a tervet: 10 országban gyűlt össze a szükséges aláírás! A Gerilla.hu csapata Pesty László vezetésével tavaly februárban vette át a székely petíció kampányának lebonyolítását. Akkor még csupán 50 ezer aláírás volt. Internetes felületeket hoztak létre, stratégiákat dolgoztak ki és csupán 3 hét alatt, 2020. május 7-re meglett az egymillió aláírás három országból: Magyarországról, Szlovákiából és Romániából. Most, egy évvel később már a 11. ország a cél!

Habár nálunk már összejött a szükséges számú aláírás, nyomatékosítja a petíciót, ha minél többen csatlakoznak, ezért aki még nem írta alá, érdemes megtennie, az irdala.hu, a nemzetiregiok.eu vagy a signiteurope.com oldalakon.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás