Kásler Miklós életeket mentő Covid-kezelést jelentett be





Vérrögoldó kezelést kezdeményezett az emberi erőforrások minisztere a kiemelt Covid-ellátó centrumokban – derült ki a minisztérium Facebookon közzétett videóbejegyzéséből. A kezeléstől azt várják, hogy kevesebb lélegeztetőgépre kapcsolt beteg hal meg a koronavírus okozta keringési és légzési elégtelenség következtében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.15.
Covid-19 elleni védekezés kórházi kezelés

A miniszter ebben ismertette, hogy a koronavírus-fertőzés okozta halálozás egyik oka a vér fokozott alvadékonysága. Az adatok azt is igazolják, hogy az érelzáródást okozó vérrögök feloldása, a fibrinolízis képessége csökken a szervezetben, és ez a folyamat játszódik le a halált vagy súlyos szövődményeket okozó tüdőembóliák nagy részében is.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A tárcavezető videójában közölte, hogy a magyar orvosok már a járvány első hullámában megkezdték a véralvadásgátló készítmények, különböző heparin származékok alkalmazását a vérrögképződés megelőzésére, illetve kivédésére. Az újonnan bejelentett kezeléstől pedig azt várja, hogy a lélegeztetésre szoruló betegek halálozása csökkenjen, a koronavírus-fertőzés utáni keringési és légzési elégtelenséget pedig sikerüljön elkerülni.

A prof. dr. Kásler Miklós miniszter bejelentését itt nézheti meg:





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás