Felhőszakadás, zivatar, hőség: az egész országra riasztást adtak ki

Három vármegye megússza ugyan a zivatart, de...



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.07.27.
zivatar hőség Riasztás felhőszakadás

Nincs kegyelem: felhőszakadás, zivatar és magas középhőmérséklet miatt elsőfokú riasztást adtak ki vasárnapra Vas és Zala vármegyére. Békés, Baranya és Csongrád-Csanád vármegye kivételével egyébként az egész országra elsőfokú riasztást rendeltek el zivatar miatt. Igaz, utóbbi területeken sem örülhetnek felhőtlenül, mert az alábbi figyelmeztető előrejelzés szerint július 28-án ezekben a vármegyékben is 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Jöjjenek a részletek!

Fotó: met.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint vasárnap estig marad a ragyogó nyári napsütés. Estétől aztán ÉNy felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak északon, északnyugaton fordulhat elő néhol zivatar. Egyre többfelé megerősödik az ÉNy-i szél. 32 és 39 fok közötti értékeket mérhetünk, a magasabb értékek elsősorban az Alföldön érvényesülhetnek.
Hétfőn sok napsütésre, és pár fokkal frissebb időre számíthatunk. Az ország nagy részén ugyanakkor folytatódik a 30 fok feletti hőség. Az ÉNy-i szél gyakran lesz élénk.
Kedden és szerdán derült időre van kilátás, szinte alig lesz felhő az égen. A csapadék kizárt. 32-36 fok körüli meleg várható, a reggelek azonban hozhatnak felfrissülést.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás