Megsülünk és bőrig ázunk: kilenc vármegyére adtak ki másodfokú riasztást

Naptej és esernyő – őrült időjárással indul a hét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.30.
zivatar Riasztás magas középhőmérséklet felhőszakadás

Riasztás, riasztás és riasztást – így indul július első hete, időjárás szempontjából! Két vármegye kivételével mindenhol számíthatunk zivatarra hétfőn!

Fotó: Pexels.com/Jill Burrow

Ahogy a HungaroMet alábbi térképe is mutatja: mindössze Békés és Csongrád-Csanád vármegyében nem muszáj esernyővel elindulni a hét első napján, mindenhol másutt ajánlott!

Fotó: met.hu

Az alábbi, citromsárgával jelzett vármegyékben a napi középhőmérséklet 25, a narancssárga színűeknél 27 fok felett alakulhat.

Fotó: met.hu

Az alábbi térkép pedig azt mutatja, hogy a felhőszakadás három részre szakítja az országot hétfőn: 

Fotó: met.hu

Most pedig lássuk, milyen idő vár ránk a következő hét első felében a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint!

Hétfőn északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte inkább csak északon, délutántól már szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél megerősödik. 23 és 35 fok között változik a hőmérséklet, az ország északnyugati felén megszűnik a hőség.
Kedden napos idő lesz gomolyfelhőkkel, keleten egy-egy záporral. Nagy területen lesz erős az ÉNy-i szél. Friss, kellemes nyári idő valószínű 25 fok körüli maximumokkal.
Szerdán és csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, azonban csak néhol fordul elő zápor. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet délutánonként.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás