Berobbant a nyár: magas középhőmérséklet miatt adtak ki riasztást

Az érintett területen a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.07.
Riasztás magas középhőmérséklet nyár

Az egyre melegedő időben akár még jól is eshet a némi lehűlést ígérő csapadék. A hőmérő higanyszála egyre emelkedik, vasárnap az egyik vármegyénkre első fokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat!

Stressed,Woman,Drying,Sweat,Using,A,Wipe,In,A,Warm
Fotó: Shutterstock

Csongrád-Csanád vármegyére elsőfokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt vasárnapra – derül ki a HungaroMet internetes oldalának veszélyjelzéseket bemutató prognózisából.

Csongrád-Csanád vármegyére elsőfokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt vasárnapra (Fotó: met.hu)

Ami a következő napok fővárosi időjárását illeti, arról így ír a Köpönyeg.hu meteorológiai portál:

Szombat estig napos, majd gomolyfelhős idő valószínű. Estétől aztán nyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik, mely fokozatosan kelet felé halad, kb. éjfélig éri el a Duna vonalát. 29 és 33 fok közötti meleg, délen hőség lesz.
Vasárnap a hajnali zivatarok elvonulása után sok napsütés várható, napközben már kicsi az esély csapadékra. A nyugati, északnyugati szél megélénkül. 29-30 fok valószínű.
Hétfőn a gyakran erősen gomolyfelhős égből több helyen alakul ki zápor, zivatar. Erős lesz az ÉNy-i szél. 24 és 32 fok között változik a hőmérséklet – nyugaton lehet már hűvösebb idő.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás