Itt a vége: nem sokáig örülhetünk már a tavaszias télnek

Gyökeres fordulatot hoz a hétvége időjárása.Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.01.06.
időjárás lehűlés havazás

Bár az elmúlt napokban sorra dőltek meg a melegrekordok, a hétvégén elköszönhetünk az enyhe téltől. A Köpönyeg előrejelzése szerint vasárnap lecsaphat ránk a sarki hideg.

Fotó: Máté Krisztián

De már addig sem igen örülhetünk a jó időnek: szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte inkább csak északon és nyugaton, később egyre többfelé várható eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Az északkeletire forduló szél megerősödik.

Vasárnap a borult égből többfelé alakul ki gyengülő csapadék: eleinte eső, majd később hózáporok is lehetnek. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északi szél, emiatt hat vármegyénkre adott ki figyelmeztetést a HungaroMet. Markáns lehűlés kezdődik, a fagyos éjszakát követően napközben sem melegszik, hanem hűl a levegő. Reggel +5, délután +2 fok lesz a maximum.

Grafika: met.hu

Hétfőn eleinte marad a borult idő, és délen többfelé havazhat, fordulhat elő hózápor. Többfelé viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél, amivel folytatódik a hideg levegő bezúdulása. Egész nap fagyhat.

Kedden már kevesebb felhőre és többórás napsütésre van kilátás. Hószállingózás azonban bárhol előfordulhat. Zord lesz a reggel, több helyen csökken mínusz 10 fok köré a hőmérséklet. Nappal is kemény téli idő lesz –6 és 0 fok közötti maximumokkal.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás