Vészjelzést kapott a fél ország, lecsap a vihar

Bekeményít az időjárás, ma sem ússzuk meg szélvihar és jégeső nélkül. Az előrejelzések szerint a vasárnap is hasonlóan alakul.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.10.
riasztás

Szombaton a napos időszakok mellett elszórtan a Dunától keletre és néhol a Dunántúl déli tájain alakulhatnak ki átmenetileg futó záporok, esetleg zivatarok, máshol száraz idő várható sok napsütéssel. Kezdetben még többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 28–33 fokot mérhetünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a villámlással és jégesővel is előforduló zivatarok miatt riasztást adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett többfelé várható átmeneti jelleggel zápor, zivatar. Helyenként akár egy-egy hevesebb vihar is kialakulhat – írja az Időkép. A szél csak zivatarok környékén lehet erős, viharos. A maximumok 27–32 fok között alakulnak, de a zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás