Ilyen erővel csapott le a vihar, Budapesten is hatalmas jégdarabok hullottak - Fotók





Kéményeket, tetőket rongált meg a viharos szél, miközben a jég sem kímélte az autókat, épületeket. Továbbra sem lehetünk nyugodtak, a meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy az este folyamán további heves zivatarok várhatók az országban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.09.
időjárás

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta, több helyszínen is szivattyúzni kellett a hirtelen összegyűlt csapadékot. Kora estig 14 épületkárról kaptak bejelentést, legtöbb esetben kéményeket és tetőket rongált meg a viharos szél, illetve a jégeső.

Eddig 84 helyszínre riasztották a katasztrófavédelmet. A legtöbb hívást Budapesten és Komárom-Esztergom megyében kapták. A Baranya megyei Sellyén és Drávaiványin több épület tetőszerkezete is megrongálódott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az este folyamán egyre inkább a Dunától keletre helyeződnek át a zivatarok. A heves zivatarokat szélrohamok, felhőszakadás és több centiméter nagyságú jég is kísérheti.

Az ország nagy részén továbbra is várható, hogy másodfokú riasztásokat adjanak ki a zivatarveszély miatt. Megjegyezték, hogy az este folyamán kis eséllyel akár harmadfokú (piros) riasztást is kiadhatnak.

Budapest egyes kerületeiben hatalmas jégdarabok hullottak az égből, írja az Időkép. A fővárosiak közül többen is megosztották a fotókat, amelyeken jól látszanak a jégdarabok.

Ez a különleges formájú jég a XX. kerületben hullott le az égből Fotó: Időkép
Ugyancsak Csepelen gyűlt össze a jégeső maradéka Fotó: Nagy Zoltán
Ilyen lyukakat ütött a jég az egyik budapesti lakóház ablakpárkányán Fotó: Nagy Zoltán

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás