Durva időnk lesz ma, erre készülj fel!

Folytatódik a júniusi nyár, akár 31 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála, izzasztó szerda elé nézünk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.09.
időjárás

Szerdán napos, nyári időre készülhetünk. Zápor, zivatar csak néhol északkeleten, az Alföldön és a Dunántúli déli, délkeleti részén alakulhat ki. Többfelé élénk, néhol északnyugaton és zivatarok környékén erős lehet az északias szél. Hajnalban 10–18 fok várható. Délutánra 27 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a napos-gomolyos idő mellett helyenként ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északias szél élénk, északkeleten és zivatarok környezetében erős lesz. A maximumok 25–30 fok között alakulnak.

Fotó: MTI

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A többórás napsütés mellett, gomolyfelhős időre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulása szórványosan várható. A változékony időjárás miatt az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint ilyenkor fejfájás, fáradékonyság, koncentrációzavar és álmosságérzet jelentkezhet. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő, mely a légúti és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg – olvasható a köpönyeg.hu oldalán.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás