Ebben nem lesz köszönet: brutális ítéletidőre figyelmeztetnek

Kilenc megyét érintő figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Viharos szélre és jégesőre is fel kell készülnünk!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.23.
időjárás

Vasárnap elsősorban a déli, kora délutáni órákban a Dél-Dunántúlon, délután az Alföldön alakulhatnak ki zivatarok (egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt), melyeket intenzív csapadék (10–25 mm), apró szemű jég, viharos széllökés kísérhet. Kisebb eséllyel északabbra is eshet. Az előrejelzések szerint az esti órákra már nem várható csapadék.

Időjárás figyelmeztetés
Fotó: OMSZ

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet napközben nagy területen élénk, erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, de a déli, délkeleti megyékben 20 és 25 fok közé is felmelegedhet a levegő. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő – írja az OMSZ.

Estére átmenetileg mindenhol megszűnik a csapadék és kiderül az ég, majd hajnalra délnyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Hétfő reggelre több helyen képződhet pára, illetve köd. Az éjszaka második felére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban többnyire 2 és 10 fok között alakul.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás