Repültek ma a kalapok a fővárosban, de ennél még rosszabb is lesz

Ma továbbra is az északkeleti megyékben lesz felhős, esős az idő, de napközben errefelé is egyre kevesebb helyen fog esni – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.18.
III. kerület IX. kerület időjárás

Mint írták: másutt a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, néhány helyen futó zápor kialakulhat. A délnyugati, nyugati megyékben késő délutántól, estétől már megnövekedhet erősebben is a felhőzet, és ott zápor, zivatar is kialakulhat.

A fővárosban egész nap hatalmas, viharos széllel küzdöttek a járókelők. Mindenki a szélvédett helyet kereste az 1-es villamos megállójában is, és alig 10 fok volt, az optimisták mégis rövidujjúban hirdették: itt a tavasz.

(Fotó: Metropol/Urmai Gabriella)
(Fotó: Metropol/Urmai Gabriella)

Éjszaka délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre több helyen ered el az eső. Napközben a keleti, északkeleti tájakon is egyre több lesz majd a felhő, de ott eleinte még több órát süthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, északkeleten zivatarok is lehetnek.

(Fotó: Metropol/Csóka Ferenc)

A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Az északnyugati, nyugati szél ma erős, többfelé viharos lesz, holnap már csak a Dunántúlon lehetnek néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 21 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb, délnyugaton a hűvösebb idő.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás