Jön a vihar, de több rossz hírünk is van

Hiába járunk május utolsó napjaiban, a jó idő még nagyon várat magára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.28.
időjárás

Pénteken a frontális felhőzet tovább szakadozik, csökken, és még a nap is kisüt. Ezt követően erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja a többórás napsütést, amiből csak néhol alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar is. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Hiába járunk május utolsó napjaiban, a jó idő még nagyon várat magára (Fotó: Keresztesi Balázs)

Hétvégére erős lehűlés várható

Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Északkeleten, keleten többfelé, másutt elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Legkisebb eséllyel délnyugaton valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Északkeleten, keleten várható a legerőteljesebb gomolyfelhő-képződés, másutt akár több órára is kisüthet a nap vasárnap. Északkeleten, keleten több helyen valószínű eső, zápor, helyenként zivatar is lehet, másutt inkább csak elszórtan alakul ki záporeső. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 5, 12, a legmelegebb délutáni órákban 15, 21 fok lesz a jellemző. A csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás