Elő a gumicsizmákkal! Záporok jönnek, forró nyár még nem

Bár ma szép estének nézünk elébe, a hétvégén csapadék és erős szél vár ránk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.28.
időjárás előrejelzés

Ha budapesti, élvezze ki az estét

Ma éjjel nyugodt időre számíthatunk, a hőmérséklet 11 fokra süllyedhet. A szombat hajnali alacsony 9 fok után napközben a maximum hőmérséklet 20, a minimum 11 fok körül alakul, de a szél egész nap velünk lesz záporokkal együtt. A helyzet vasárnap sem lesz rózsásabb, azonban már nem árt kicsit odafigyelni a fényvédelemre, mert helyenként elég erős az UV-sugárzás is.

Ez a hétvége nem telik a szabadtéri programok jegyében (Fotó: Keresztesi Balázs)

Vidéken is szomorkás lesz az idő

Szombaton hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de többfelé erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, így több tájegységünkön is kialakulhatnak elszórt záporok, helyenként zivatarok, néhol pedig jégeső, felhőszakadás sem kizárt. Élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, de zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 6–13, napközben 16–22 fokot mérhetünk.

Vasárnap is gomolyfelhős-napos időre van kilátás, szórványos zápor, zivatar nagyobbrészt a Dunától keletre fordulhat elő, a Dunántúlon csak néhol alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Délután 16–22 fok várható.

A nyár pedig a jövő hét elején sem érkezik meg. Hétfőn és kedden is a felhők lesznek túlsúlyban. Továbbra is számítani kell elszórt záporokra, és a légmozgás is gyakran feltámadhat. Hétfőn 16–21 fokig, kedden 15–20 fokig emelkedhet a hőmérséklet.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás