Érkezik a hidegfront, de ma még élvezhetjük a meleget

Vasárnap hidegfront érkezik erős, viharos széllel. A front előtt még 15–27 fokig melegszik a levegő, északnyugaton lesz hűvösebb, majd napközben északnyugat felől megérkezik a lehűlés más tájegységeinkre is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.02.
időjárás

Ma, azaz vasárnap napközben záporok, zivatarok eleinte elszórtan, délután főként már csak a Dunántúlon lehetnek, máshol a napsütés kerül előtérbe, mielőtt megérkezik a hidegfront az ország egész területén tudhatjuk meg az Időkép oldaláról.

Hétfőn délnyugat kivételével szeles időre számíthatunk, északon helyenként viharos lökések is lehetnek. Napközben egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap, jelentéktelen zápor már csak néhol fordulhat elő. Hajnalban 5–11, délután 14–19 fokot mérhetünk.

Kedden hűvös lesz a reggel, az északi völgyekben gyenge fagy is előfordulhat, majd délutánra 16–22 fokig melegszik a levegő. Sok napsütésre van kilátás, de feltámad a délies szél, északon és nyugaton erős lökések is lehetnek.

Szerdán szeles, gyakran felhős időre, de csak kevés záporra készülhetünk. Nyugaton akár viharos lökések is kísérhetik a délnyugati szelet. Délután 17–23 fok valószínű. Az esti, éjszakai órákban hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás