Durva vihar jön, de ennél még rosszabb hírünk is van

Az ország keleti részére riasztást adtak ki a várható vihar miatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.25.
időjárás

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint a reggeli órákban egyre inkább az északi, északkeleti megyékre korlátozódik a zivatarok előfordulása. Napközben elsősorban a Tiszántúlon pattanhatnak ki újabban zivatarok, kisebb eséllyel a délnyugati, nyugati határvidéken is előfordulhat dörgés, villámlás a nap második felében. A keleti tájakon előfordulhat néhány hevesebb zivatar is, amelyhez intenzív csapadék, viharos széllökések és jégeső társulhat.

A reggeli órákban egyre inkább az északi, északkeleti megyékre korlátozódik a zivatarok előfordulása (Fotó: Nagy Zoltán)

Kedden a Dunántúl északi és nyugati részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és legfeljebb kisebb eső, zápor várható. Máshol napos, gomolyfelhős időre van kilátás, kora délelőttig északkeleten, délután a Tiszántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, és megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 28 fok között alakul. Késő estére 9, 18 fokra hűl le a levegő.

Budapesten ma erős hidegfronti hatás terheli a szervezetet, mely leginkább a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viseli majd meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Változóan felhős lesz az ég. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás