Hihetetlenül finom recept.
Miután fél évszázada úgy tudtam, hogy nem szeretem a kaprot, majd ezek után megkóstoltam Moldován Viktor Erzsébet királynő főételébe belecsempészett kaporolaját, kiderült, hogy tévedtem. Sőt! Azután amikor a Gundel séfje bedobta, hogy náluk a meggyleves is kaporolajjal készül, már biztos volt, hogy én is megcsinálom a saját receptemet.
1 kg magozott meggy
cukor ízlés szerint (én nem használtam egyáltalán)
kevés víz
1 evőkanál kaporolaj (Moldován Viktor séftől)
10 dkg kecskesajt(tallér) vagy túró
A mosott és magozott meggyet egy lábosba rakom, és egy pici vizet öntök alá. Ekkor tehet bele cukrot, aki akar, és amennyit akar. Ezután forrásig hevítve kinyerem a gyümölcs levét. Kancsóba szűröm a tiszta meggylét, a húsát pedig – pár szem meggyet kihagyva – késes turmixszal pépesítem. (Kevés meggylét visszatöltve, hogy ne legyen túl sűrű.) A levest – magozott meggydarabokkal tálalom, tetején vagy 3 kecskesajttallérral, 2 szemet és 1 szájat formázva és kaporolajjal meglocsolva, vagy meggyes túrómasszából gömböket dobálva bele.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre