Meggyszemleves kaporolajjal?! Miért is ne? Már ki is próbáltuk!

Hihetetlenül finom recept.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.06.28.
kaporolaj kecskesajttallér meggyszem túrómeggysűrítmény

Miután fél évszázada úgy tudtam, hogy nem szeretem a kaprot, majd ezek után megkóstoltam Moldován Viktor Erzsébet királynő főételébe belecsempészett kaporolaját, kiderült, hogy tévedtem. Sőt! Azután amikor a Gundel séfje bedobta, hogy náluk a meggyleves is kaporolajjal készül, már biztos volt, hogy én is megcsinálom a saját receptemet. 

Meggyszemleves kecskesajttal és persze kaporolajjal locsolva Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

1 kg magozott meggy

cukor ízlés szerint (én nem használtam egyáltalán)

kevés víz

1 evőkanál kaporolaj (Moldován Viktor séftől)

10 dkg kecskesajt(tallér) vagy túró

Meggysűrítmény, meggyszemek, kecskesajttallér, kaporolaj, friss meggylé Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A mosott és magozott meggyet egy lábosba rakom, és egy pici vizet öntök alá. Ekkor tehet bele cukrot, aki akar, és amennyit akar. Ezután forrásig hevítve kinyerem a gyümölcs levét. Kancsóba szűröm a tiszta meggylét, a húsát pedig – pár szem meggyet kihagyva – késes turmixszal pépesítem. (Kevés meggylét visszatöltve, hogy ne legyen túl sűrű.) A levest – magozott meggydarabokkal tálalom, tetején vagy 3 kecskesajttallérral, 2 szemet és 1 szájat formázva és kaporolajjal meglocsolva, vagy meggyes túrómasszából gömböket dobálva bele.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás