Bazilika800 – kenyér a felszentelési jubileumra – Videó

Zabos és krumplis kenyér, és még jótékony célt is szolgál



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.06.12.
Módosítva: 2024.06.12.
Katolikus Karitász pedró pékség Bazilika 800 kenyér

A pannonhalmi bazilika felszentelésének 800. évfordulójára speciális ünnepi kenyeret készített a Pedró Pékség, méghozzá zabliszttel! Az ünnepi kenyér bemutatására a Metropol Konyha rovatát is meghívták, de a nyár folyamán mindenkinek lesz módja megkóstolni, aki ellátogat a Bazilika 800 jubileumi rendezvénysorozatra. Ráadásul ennek a kenyérnek a megvásárlásával a Katolikus Karitászt támogatjuk.

A 800 grammos Bazilika800 megvásárlásával a Katolikus Karitász segítő munkáját támogatja Fotó: Fodor Erika

Többféle gabonával kísérleteztünk, mire megszületett a zabbal készült kenyér. Régebben sokkal gyakrabban használták ezt a gabonafélét, nemcsak azért, mert mindenhol megtermett, hanem mert nagyon jó hatással van a bélzetre is” – tudtuk meg Vajda Péter pékmestertől.

800 római számmal lisztezve Fotó: Fodor Erika

A Pedró Pékség ügyvezetője hozzátette, az anyakovászhoz nem raknak egyáltalán élesztőt, 16 órán át történik a kovászolás, lassú fermentálással, és csak ezután jön a dagasztás, amikor az áztatott zabot is hozzáteszik, sőt mellé még egy kis főtt burgonyát is használnak. 

Ez a kenyér még egy hét után is finom Fotó: Fodor Erika

A dagasztást követően még 2 órát érlelik a tésztát, ezután jön a sütés. A pékmester állítja: ez a kenyér még egy hét után is jólesik annak, aki eszi.

Nézze csak!


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás