Így készül a ramen leves, ha a szakácsnő a saját boltjából viszi az alapanyagot.
Bíróné Cilus, Dél-Buda legkedvesebb zöldségese, férjével együtt külön figyelmet fordít arra, hogy, lehetőleg semmilyen áru ne vesszen kárba. A budatétényi Jókai utcai boltjukban mindig van egy szépen rendezett pultsor a még felhasználható zöldség- és gyümölcsökből, amelyekhez jóval a piaci ár alatt juthatnak hozzá a háziasszonyok. Ebből főz ő is.
Bíróné Cilus nemcsak a vásárlóit ösztönzi a kedvezményes árukkal, hogy ne hagyják kárba veszni, de jó példát mutatva maga is hozzájárul a pazarlás elkerüléséhez: újabb és újabb egészséges receptekkel látja el a vásárlókat családias hangulatú üzletében.
„Semmilyen élelmiszert nem szeretek kidobni, ami nem fogy el, azt odaajándékozzuk nagycsaládosoknak vagy a környékbeli szociális intézményeknek. Ezenkívül én is mindig viszek haza az aznap megmaradt gyorsan feldolgozandó áruból, és mire Zsolti, a férjem hazajön a kiszállításokból, készítek belőle valami finomat vacsorára” – mesélte Cilus, aki épp a kedvenc ramen levese receptjét mondta el a vásárlóknak, amit most mi is megosztunk.
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 sárgarépa lereszelve
2 gomba szeletelve
Kevés olívaolaj
Szója szósz ízlés szerint
1 erőleveskocka
4 db S méretű tojás
0,5 kg csirkemellfilé
1 marék mungóbabcsíra vagy amilyen van otthon
Negyed tasak rizstészta
A paprikákat karikákra vágom, a zöldségeket megpirítom az olívaolajon, szója- szósz bele ízlés szerint, és félreteszem. Az erőleves kockából erőlevest készítek. A tojásokat megfőzöm. A rizstésztát is megfőzöm. Miután lepirítottam a zöldségeket szójaszósszal. Lepirítom a csirkemellet is, szintén szójaszósszal. A végén mindenből rakok a tányérra háromszögben, és rámerek erőlevest. Jó étvágyat hozzá!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre