Csúcskrémes süti, olyan egyszerűen, hogy nem is gondonád
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
20 dkg babapiskóta vagy mézeskalács
5 dl habtejszín
A tésztához valót összegyúrom, és tepsibe nyomkodom. A pudingot a tejjel sűrűre főzöm, hagyom kihűlni. A vajat a porcukorral habosra kikeverem, majd összevegyítem a kihűlt pudinggal. A krém fele a tésztára megy, erre teszek egy réteg rumos, vagy egyéb finom alkoholos kávéba forgatott babapiskótát vagy mézeskalácsot. Tetejére kerül a krém másik fele, amit betakarok a kemény habbá vert tejszínnel. Behűtöm, majd hideg vízbe mártott késsel szeletelem.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre