Annuska gesztenyés szelete – sok krémmel, sütés nélkül

Csúcskrémes süti, olyan egyszerűen, hogy nem is gondonád



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.09.11.
babapiskóta krém porcukorgesztenyés

Helbich Anna olvasónktól kaptuk ennek a gesztenyés szeletnek a receptjét. „Mindig ezt csinálom, ha hirtelen kell valami finom édességet összedobni. A vendégeink nagyon szokták szeretni, általában félve kérik a receptet, mert azt hiszik, hogy rettenetesen bonyolult és időigényes. Így aztán duplán örülnek, amikor kiderül, hogy pofon egyszerű és pikk-pakk megvan” – tudtuk meg Annától, aki a recept mellé kóstolót is küldött, így aztán tanúsíthatjuk, hogy mesés!

 

Rétegesen krémes! Fotó: Fodor Erika

Gesztenyés szelet

Tészta

50 dkg gesztenyepüré

25 dkg darált keksz

15 dkg vaj

10 dkg porcukor

Gesztenyés szelet – finom, és még sütni sem kell Fotó: Fodor Erika


Krém

3 csomag vaníliás pudingpor

9 dl tej

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

20 dkg babapiskóta vagy mézeskalács

5 dl habtejszín

Ezt mindenképpen meg kell kóstólni! Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A tésztához valót összegyúrom, és tepsibe nyomkodom. A pudingot a tejjel sűrűre főzöm, hagyom kihűlni. A vajat a porcukorral habosra kikeverem, majd összevegyítem a kihűlt pudinggal. A krém fele a tésztára megy, erre teszek egy réteg rumos, vagy egyéb finom alkoholos kávéba forgatott babapiskótát vagy mézeskalácsot. Tetejére kerül a krém másik fele, amit betakarok a kemény habbá vert tejszínnel. Behűtöm, majd hideg vízbe mártott késsel szeletelem.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás