Annuska gesztenyés szelete – sok krémmel, sütés nélkül
Csúcskrémes süti, olyan egyszerűen, hogy nem is gondonád
Helbich Anna olvasónktól kaptuk ennek a gesztenyés szeletnek a receptjét. „Mindig ezt csinálom, ha hirtelen kell valami finom édességet összedobni. A vendégeink nagyon szokták szeretni, általában félve kérik a receptet, mert azt hiszik, hogy rettenetesen bonyolult és időigényes. Így aztán duplán örülnek, amikor kiderül, hogy pofon egyszerű és pikk-pakk megvan” – tudtuk meg Annától, aki a recept mellé kóstolót is küldött, így aztán tanúsíthatjuk, hogy mesés!

Gesztenyés szelet
Tészta
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
15 dkg vaj
10 dkg porcukor

Krém
3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
20 dkg babapiskóta vagy mézeskalács
5 dl habtejszín

Elkészítés
A tésztához valót összegyúrom, és tepsibe nyomkodom. A pudingot a tejjel sűrűre főzöm, hagyom kihűlni. A vajat a porcukorral habosra kikeverem, majd összevegyítem a kihűlt pudinggal. A krém fele a tésztára megy, erre teszek egy réteg rumos, vagy egyéb finom alkoholos kávéba forgatott babapiskótát vagy mézeskalácsot. Tetejére kerül a krém másik fele, amit betakarok a kemény habbá vert tejszínnel. Behűtöm, majd hideg vízbe mártott késsel szeletelem.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre